Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ελεγχόμενες ρευστοποιήσεις με μικρό τζίρο

Μετριότατος ο ρυθμός εντολών στην εγχώρια αγορά, με χαμηλές πιέσεις σε επιμέρους τραπεζικές μετοχές και blue chips, σε μια εβδομάδα που καταγράφει θετική μεταβολή του γενικού δείκτη. Προσπάθεια εξισορρόπησης στις 890-898 μονάδες. Ποιοι τίτλοι ξεχωρίζουν.

Χρηματιστήριο: Ελεγχόμενες ρευστοποιήσεις με μικρό τζίρο

Περιορισμένης έκτασης, ελεγχόμενη διόρθωση στα ευρωπαϊκά, με μικρές απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους αγοραστές να διατηρούν το πλεονέκτημα που απέκτησαν σταδιακά στις προηγούμενες συνεδριάσεις, με αποτέλεσμα για τον Γενικό Δείκτη στις 895,77 μονάδες να καταγράφεται θετική μεταβολή 1,89% σε αυτό το διάστημα.

Μετριότατος ο ρυθμός εντολών, φάνηκε από την προσυνεδρίαση πως θα περιοριζόταν στα μέσα επίπεδα αυτής της εβδομάδας (με τζίρους πέριξ των 50 εκατ.), με ό,τι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει για την εξισορρόπηση της αγοράς μεταξύ 890-898 μονάδων.

Ελεγχόμενες ρευστοποιήσεις σε επιμέρους τραπεζικές, με συνέπεια την οριακή διόρθωση του κλαδικού δείκτη στις 579 μονάδες, μεικτές τάσεις στα blue chips, με τον δείκτη λίγο πάνω από τις 2.150 μονάδες.

Στο όριο ο ΔΤΡ -με μεταβολή 1,67% σε διάστημα εβδομάδας, λίγο υψηλότερα του ορίου-, με 2,06% ο FTSE25, απόρροια της διακριτικής στροφής προς μετοχές-σηματωρούς και της ενεργοποίησης «ισχυρών χεριών» σε δεικτοβαρή χαρτιά, λ.χ. ΟΤΕ, Motor Oil, Mytilineos, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΛΠΕ, ΤΙΤΑΝ κ.α., όλες με θετική μεταβολή μέσα στην εβδομάδα.

Στα 2,9 εκατ. ευρώ η αξία συναλλαγών στις 11:20, με μεγαλύτερη -συγκριτικά πάντα- συναλλακτικότητα για ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Mytilineos, Πειραιώς, Alpha Bank, Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική, Lamda Development, Ιατρικό και ΕΛΠΕ.

Στις 29/41, με 94 μετοχές χωρίς μεταβολή και μεγαλύτερη άνοδο για τίτλους των Quality, InterWood, CairoMezz, Ιατρικό κ.α.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v