Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στασιμότητα με λίγες συναλλαγές στο Χρηματιστήριο

Νωχελικός βηματισμός στην εγχώρια αγορά. Συντήρηση σε πολύ στενά εύρη διακύμανσης, σε απουσία ενδοσυνεδριακού ενδιαφέροντος, με τις όποιες εντολές να εξαντλούνται μεταξύ 893,90 έως 900,08 μονάδων. Μεικτές κινήσεις σε τράπεζες και blue chips.

Στασιμότητα με λίγες συναλλαγές στο Χρηματιστήριο

Οριακές διακυμάνσεις στα ευρωπαϊκά, σε αναμονή των στοιχείων πληθωρισμού των ΗΠΑ η Wall Street, διαδικαστικού χαρακτήρα συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Συναλλαγές καν 15 εκατ. ευρώ, με τα 5,12 εκατ. να έχουν αλλάξει χέρια μέσω προσυμφωνημένων
πράξεων λίγο πριν τις 15:00, πολύ δύσκολα θα μπορούσε να δώσουν ουσιαστική τάση.

Πρακτικά με τζίρους λιγότερους και των 40 εκατ., το μόνο που μπορεί να περιμένει κάποιος είναι η συντήρηση σε πολύ στενά εύρη διακύμανσης, σε απουσία ενδοσυνεδριακού ενδιαφέροντος, με τις όποιες εντολές να εξαντλούνται μεταξύ 893,90 έως 900,08 μονάδων.

Τηρουμένων των αναλογιών, υποτονικό είναι το κλίμα και στα κύρια ευρωπαϊκά, λ.χ. στη Φρανκφούρτη, μόνο που στην Αθήνα η πολύμηνη «ταλαιπωρία» αγοράς/επενδυτών περιορίζει ακόμη περισσότερο το όποιο ενδιαφέρον.

Για ένα διάστημα -περίπου 30'- ο Γενικός Δείκτης κυμάνθηκε σε θετικό έδαφος, προσεγγίζοντας τις 900 μονάδες, επίπεδο όπου για 10' έγιναν πράξεις για μόλις 450 χιλ. ευρώ. Αδράνεια ενδεικτική της αποχής traders και επενδυτών.

Σε ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Εθνική, Alpha Bank, Τέρνα Ενεργειακή, Mytilineos, Performance, ΔΕΗ, Πειραιώς, Eurobank κ.α. οι -συγκριτικά- περισσότερες συναλλαγές.

Με μεικτές τάσεις, αγορές σε Εθνική, Τέρνα Ενεργειακή, Πειραιώς, Eurobank, πωλήσεις στις υπόλοιπες, με τη σχέση ανοδικών/πτωτικών στις 38/57, με 71 χωρίς μεταβολή.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v