Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνηση σε στενό εύρος στο Χρηματιστήριο

Εχασε τα πρωινά κέρδη ο Γενικός Δείκτης, ακολουθώντας «νοτιότερα» τις ευρωαγορές. Μειωμένος ο τζίρος και λόγω της αργίας στη Wall. Αρνητικό γύρισμα για Coca Cola, μικρά κέρδη στις τράπεζες, ξεχωρίζει ανοδικά η ΔΕΗ.

Κίνηση σε στενό εύρος στο Χρηματιστήριο

Σε ρυθμό δηλώσεων, από Λευκό Οίκο και Κρεμλίνο (και) οι αγορές.

Ανοδικό το ξεκίνημα της συνεδρίασης στα ευρωπαϊκά, με ενδεικτική την αντίδραση για τον DAX έως τις 15.192 μονάδες, για να αλλάξει το σκηνικό, όταν η Μόσχα χαρακτήρισε «πρόωρο» το ενδεχόμενο μίας συνάντησης Μπάιντεν - Πούτιν.

Με τη Wall Street σε αργία, στη Φρανκφούρτη το κλίμα άλλαξε άρδην, με τους πωλητές να αναλαμβάνουν και σταδιακά μετά τις 11:30-11:45 να πιέζουν χαμηλότερα έως τις 14.922 μονάδες.

Ηπιότερη η αντίδραση των επενδυτών στο Λονδίνο -σε γενικές γραμμές το City αντιδρά καλύτερα απ' ό,τι η Φρανκφούρτη-, ψύχραιμη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Μπορεί η αρχική άνοδος να εξανεμίστηκε, πλην όμως η στάση των επενδυτών στα καθ' ημάς ήταν, για ακόμη μία φορά, άξια προσοχής. Μειωμένες -σε σχέση με τον μέσο όρο των τελευταίων εβδομάδων- οι συναλλαγές, ωστόσο σε ικανοποιητικά επίπεδα και με ελεγχόμενη τη ροή εντολών από πωλητές - αγοραστές.

Ρευστοποιήσεις στα υψηλά της αρχής έγιναν (και παραμένουν) με βραδύ ρυθμό και σχετικά άνετη απορρόφησή τους από λίγο χαμηλότερα επίπεδα τιμών.

Συγκεκριμένα, η ημέρα ξεκίνησε με μικρό ανοδικό χάσμα από τις 959,03 για τον ΓΔ, συνέχισε έως τις 964,33, για να «γυρίσει» λίγο μετά τη διόρθωση του DAX. Χαμηλό, πριν λίγο, στις 955,44 μονάδες, απ' όπου ενεργοποιήθηκαν κάποιες εντολές αγοράς, με αποτέλεσμα τη σταθεροποίηση στην περιοχή. Στις 950 μονάδες η στήριξη, σε ημερήσιο, για τον ΓΔ.

Στα 4,8 εκατ. η αξία συναλλαγών στα πρώτα 30' της ανοδικής αντίδρασης, με άλλα 6,8 εκατ. το «γύρισμα» και συνολικά στα 26 εκατ. ευρώ, στις 14:30.

Σε Alpha Bank, Eurobank, Εθνική, ΔΕΗ, Πειραιώς, Motor Oil, Mytilineos, Intrakat, Viohalco και ΟΠΑΠ η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα, με μεικτή τάση για πωλήσεις - αγορές.

Στις 728 με υψηλό ημέρας τις 744,52 μονάδες ο ΔΤΡ, στις 2.334 με κορυφή τις 2.361,74 ο FTSE25.

Προς την πλευρά των πωλητών η κλίση, καθώς υπερισχύουν σε 68 μετοχές έναντι 37 που υπερτερούν οι αγοραστές.

Ideal, Μαθιός, Autohellas, Moda Bagno, Entersoft, Quest, ΜΟΤΟδυναμική, Elinoil, από τις μετοχές με θετικό πρόσημο.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v