Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ελπίδες από deals για απόσβεση κραδασμών

Αδυναμία στην αγορά παρά τις προσδοκίες αναλυτών για συντήρηση μέρους του επενδυτικού ενδιαφέροντος από σειρά επιχειρηματικών συμφωνιών, κόντρα στους αντίθετους ανέμους. Παραμένει χαμηλή η αξία συναλλαγών, προβάδισμα ξανά των πωλητών.

Χρηματιστήριο: Ελπίδες από deals για απόσβεση κραδασμών

Σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά και λόγω της ανοδικής τάσης που προδιαγράφεται στα futures στη Wall Street.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η ανακοίνωση της Intracom Holdings για την πώληση του 31,7% του μ.κ. της Intrakat σε Μπάκο-Καϋμενάκη είναι το σημείο αναφοράς και αφορμή για τους traders στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Από τις 805,75 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, με «άνοιγμα» από τις 1.292,40 για τον FTMidCap, έρχονται να ενισχύσουν την εκτίμηση χρηματιστηριακών παραγόντων πως επιχειρηματικές συμφωνίες, διεργασίες κ.λπ. είναι ικανές να συντηρήσουν μέρος του επενδυτικού ενδιαφέροντος. Να συμβάλουν στην κινητοποίηση ρευστότητας, κεφαλαίων αλλά και «γρήγορου χρήματος», συνακόλουθα στη δημιουργία μόχλευσης -σε αυτή τη φάση- στα mid caps.

Εύλογη η σημείωση πως εάν συμφωνίες μεγέθους IDEAL με Byte, Intracom/Intrakat με Μπάκο-Καϋμενάκη δημιουργούν τάση, τότε σε αναλογικά μεγαλύτερα μεγέθη λ.χ. ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ΕΛΛΑΚΤΩΡ κ.α. το αποτέλεσμα θα είναι πολλαπλασιαστικό.

Με αυτά ως κύρια θέματα συζήτησης σε χρηματιστηριακά γραφεία, συνεχίζεται το όποιο επενδυτικό ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα την κίνηση για τον FTSE25 προς τις 1.935 μονάδες, για τον ΔΤΡ στην περιοχή των 490-495 μονάδων.

Επίσης ενθαρρυντική ένδειξη, η προσπάθεια αντίδρασης για blue chips που διόρθωναν σε «νέα χαμηλά 52 εβδομάδων» στη χθεσινή συνεδρίαση, ένδειξη ενεργοποίησης αντανακλαστικών από την πλευρά βασικών μετόχων, ισχυρών χεριών κ.α.

Σε Intrakat, Intracom η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα, όπως και στην Ευρωπαϊκή Πίστη, με Jumbo, ΔΕΗ, Alpha Bank, Mytilineos, Motor Oil, ETE, Eurobank, ΟΠΑΠ κ.α. να ακολουθούν.

Στα 4,8 εκατ. η αξία συναλλαγών με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, με τη σχέση ανοδικών/πτωτικών στις 41/21 και για 96 μετοχές χωρίς μεταβολή. Για περισσότερες από τις μισές δεν είχε γίνει, καν, εντολή «ανοίγματος» ή ο τζίρος δεν ξεπερνούσε τα 100 ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v