Χάνει σταδιακά δυνάμεις το Χρηματιστήριο

Ηπιες απώλειες σε τράπεζες και blue chips. Χέρια από το εξωτερικό δίνουν την τάση στην εγχώρια αγορά. Δεύτερη σερί συνεδρίαση πωλήσεων σε Coca Cola, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ. Επανέρχονται αγοραστές σε ΕΛΠΕ, Motor Oil, Jumbo. Για κινήσεις rotation μιλούν αναλυτές.

Χάνει σταδιακά δυνάμεις το Χρηματιστήριο

Διαφοροποιήθηκαν στη χθεσινή, διαχειρίζονται την εύλογη προσφορά, με αποτέλεσμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών traders, επενδυτές να δείχνουν πως ξεπερνούν με τις ηπιότερες δυνατές επιπτώσεις την ισχυρή διόρθωση στα ευρωπαϊκά και στη Wall Street.

Στις 893,46 με απώλειες 0,33% για τον Γενικό Δείκτη, μία αρκετά ενθαρρυντική εικόνα που σύμφωνα με χρηματιστηριακούς παράγοντες αποδίδεται περισσότερο στα ξένα funds και λιγότερο στα εγχώρια.

Συνεδρίαση με διαχειρίσιμη ροή εντολών (κυρίως) από την πλευρά των πωλητών, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, με αποτέλεσμα για τον FTSE25 η όποια διόρθωση εξαντλείται λίγο πάνω από τις 2.150 και για τον ΔΤΡ σε απόσταση ασφαλείας 11 μονάδων από τη σημαντική στήριξη στις 580 μονάδες.

Αξία συναλλαγών 25 εκατ. ευρώ (*) σε μία περίοδο που η Eurobank Equities συμπληρώνει την «πολιτική παράμετρο» στην τακτική της. Αυξημένος πολιτικός κίνδυνος, σύμφωνα με την εταιρεία, δύο δύσκολα τρίμηνα με σύσταση για συγκεκριμένες επιλογές εισηγμένων.

Πράγματι από αύριο μέχρι και Παρασκευή η συζήτηση στη Βουλή για το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, έμφαση στην τελευταία ημέρα -ομιλιών των πολιτικών αρχηγών-, με τα μέχρι πρόσφατα δεδομένα να έχουν ανατραπεί.

Το ότι η χρηματιστηριακή της Eurobank είναι η πρώτη που τόσο εμφατικά συνυπολογίζει -πλέον- την πολιτική παράμετρο έχει τη σημασία του, προφανώς.

Και με τις νέες παραμέτρους οι κινήσεις παικτών, επενδυτών σε τράπεζες, blue chips και επιλεγμένα mid caps, με τους ξένους να είναι αυτοί που σταθερά δίνουν τάση και ρυθμό στην αγορά μας. 

Στις τραπεζικές οι περισσότερες συναλλαγές, με σταθερές πωλήσεις και στις 4 συστημικές, απόρροια περαιτέρω μερικής κατοχύρωσης θέσεων.

Στο 0,9904 (-1,45%) η μετοχή της Alpha Bank, στο 1,1375 (-2,36%) της Πειραιώς, στα 3,432 (-1,46%) της Εθνικής, στο 0,978 (-0,77%) της Eurobank.

Με απώλειες και για τον FTSE25, δεύτερη σερί συνεδρίαση πωλήσεων στην Coca Cola HBC, ΟΤΕ αρχικά και ΟΠΑΠ στη συνέχεια λειτουργούν αντισταθμιστικά για τους long. Aκολούθησε η ΔΕΗ ενώ επανέρχονται αγοραστές σε ΕΛΠΕ, Motor Oil, Jumbo.

Για μετακύλιση θέσεων/rotation κάνουν λόγο χρηματιστές, διόλου απίθανο κρίνοντας την κυκλική αντίδραση συγκεκριμένων μετοχών του δείκτη, σε συνέχεια άλλων που είχαν προηγηθεί.

Στο 1/2 η σχέση ανοδικών/πτωτικών με 34 με θετικό πρόσημο, σταθερά η Αστικά Ακίνητα με 9,53% συνεχίζει στα 10,80 ευρώ.

Ακολουθούν PVMezz, Πλαστικά Θράκης, Intralot, Space, Βιοκαρπέτ, ΕΥΑΘ κ.α. 

(*) στις 14:55.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v