Χρηματιστήριο: Τεχνική αντίδραση και stock picking

Καθαρά τεχνικής μορφής προσπάθεια ανοδικής διόρθωσης και με τους τρεις βασικούς δείκτες να υπολείπονται σημαντικά των πιο κοντινών αντιστάσεων. Σχεδόν 5% οι εβδομαδιαίες απώλειες. Ικανοποιητική κινητικότητα και επιλεγμένες τοποθετήσεις.

Χρηματιστήριο: Τεχνική αντίδραση και stock picking

Με ανοδικό βηματισμό οι επενδυτές στα ευρωπαϊκά, ανάλογη προσπάθεια και στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Στα στοιχεία της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ που ανακοινώνονται σήμερα στραμμένη η προσοχή των επενδυτών, με τα futures του S&P500 οριακά από τις 3.966 μονάδες.

Στις 12.771 (1,15%) ο DAX, στις 7.180 (0,43%) ο FTSE100, με τη συνεδρίαση στο χρηματιστήριό μας να ξεκινά από τις 846 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη.

Με αγορές οι πρώτες εντολές σε μία 5άδα χαρτιών του δείκτη -ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, ΔΕΗ, Εθνική, με αποτέλεσμα την αντίδραση για τον FTSE25 έως τις 2.050 και για τον Δείκτη Τραπεζών έως τις 555 μονάδες.

Καθαρά τεχνικής μορφής προσπάθεια ανοδικής διόρθωσης, και με τους τρεις βασικούς δείκτες να υπολείπονται σημαντικά των πιο κοντινών αντιστάσεων. Με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει, καθότι οι απώλειες φτάνουν το -σχεδόν- 5% για τον ΓΔ σε διάστημα εβδομάδας. Στο 6,18% για τον ΔΤΡ και στο 5,24% για τον 25άρη.

Ξεκάθαρα διορθωτική η βραχυπρόθεσμη τάση, για την αναστροφή της οποίας απαιτούνται σημαντικές θετικές εξελίξεις. Μέχρι τότε, οι 850/860 μονάδες είναι αντίσταση για τον ΓΔ.

Σχετικά ικανοποιητική η κινητικότητα, λίγο πριν τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας, με επιφυλακτικές μεν πλην όμως από την πλευρά των αγοραστών κινήσεις.

Ενα πακέτο για 50.000 μτχ. του ΟΠΑΠ στα 13,50 ευρώ (στις 11:01) ανεβάζει την αξία των συναλλαγών στα 4 plus εκατ., με τους traders να επικεντρώνονται στα επιμέρους.

Αναπόφευκτο το stock picking -μονόδρομος-, με γνώμονα νέα και εξελίξεις που αφορούν συγκεκριμένες εισηγμένες.

Ενδεικτική η περίπτωση της ΔΕΗ, μετοχής με τη μεγαλύτερη άνοδο και από τις 25 του δείκτη. Ο λόγος, σύμφωνα με χρηματιστές, η επικείμενη ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων 6μήνου την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου.

Εως τα 5,29 ευρώ νωρίτερα η μετοχή, με άνοδο 2,85% και αυξημένες συναλλαγές.

Αντίστοιχη περίπτωση -στα mid caps- της AVAX, μετά τις τελευταίες μετοχικές μεταβολές, για τις οποίες μας ενημέρωσε από νωρίς η Πένυ Κούτρα.

Στη λογική του stock picking, μέχρι νεωτέρας και με ορίζοντα το 2ήμερο-κρησάρα 8-9 Σεπτεμβρίου. Ειδικότερα στη συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη, οπότε και θα αποσαφηνισθούν οι προθέσεις της Κριστίν Λαγκάρντ τόσο για το ύψος αύξησης των επιτοκίων όσο για τον τρόπο λειτουργίας του νέου μηχανισμού στοχευμένων αγορών (στήριξης) κρατικών ομολόγων.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v