Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Πιέζονται χαμηλότερα τράπεζες και blue chips

Υπό το βάρος διεθνών πιέσεων, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κάτω από τις 810 μονάδες. Μεγαλύτερες απώλειες για τις τραπεζικές μετοχές, άμυνα με ΟΠΑΠ, Coca Cola. Κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα για Aegean, Quest, Σαράντη.

Χρηματιστήριο: Πιέζονται χαμηλότερα τράπεζες και blue chips

Σε επιφυλακή traders, επενδυτές από Φρανκφούρτη, Λονδίνο, μέχρι Χρηματιστήριο Αθηνών.

Οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας επιτείνουν την ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι σε Κίεβο-Μόσχα, σε μια συγκυρία που το κλίμα παραμένει βαρύ στο ενεργειακό μέτωπο.

Από λίγο χαμηλότερες τιμές οι πρώτες εντολές, με πωλητές στα πρώτα 30' στα ευρωπαϊκά, επηρεάζοντας ανάλογα τους επενδυτές στο ΧΑΑ.

Από τις 12.175 μονάδες οι πρώτες εντολές στον DAX, με την προσφορά να απορροφάται σταδιακά μέχρι τις 10:45, με αποτέλεσμα λίγο πριν τις 10:55 ο δείκτης να «γυρίσει» οριακά στο πράσινο.

Από τις 811,10 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη το «άνοιγμα» της συνεδρίασης έως τις 808 στις 11:00 αλλά με συναλλαγές μόλις 1,4 εκατ. σε διάστημα ημιώρου.

Επιφυλακτικότητα, απουσία ουσιαστικού επενδυτικού ενδιαφέροντος και μία συνεδρίαση που ξεκινά με 1,4 εκατ. στο 30', θα πρέπει να προβληματίζει καθ' ύλην αρμόδιους και εμπλεκόμενους με τα της αγοράς.

Σταδιακά, από τις 11:00 οι πωλητές ενίσχυσαν τις θέσεις τους, με συνέπεια ο ΓΔ να συνεχίσει χαμηλότερα προς τις 807 μονάδες, υπό το βάρος περιορισμένων μεν ρευστοποιήσεων σε τραπεζικά χαρτιά και blue chips, αλλά με τους εν δυνάμει αγοραστές θεατές πολύ πιθανά να δοκιμασθούν ακόμη χαμηλότερα.

Σε ΟΤΕ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Mytilineos, ETE, Jumbo, Alpha Bank, Πειραιώς, EpsiloNet οι -συγκριτικά- περισσότερες πωλήσεις.

Στο μείον και οι 10 μετοχές, ενδεικτικό της στάσης των επενδυτών, του κλίματος που επικρατούσε νωρίτερα.

Στις 529,87 με απώλειες 1,87% ο ΔΤΡ, στις 1.939 με διόρθωση 1,05% ο FTSE25, καθώς το κύριο μέρος των ρευστοποιήσεων αφορά σε τραπεζικά χαρτιά. Από μία άποψη, σύμφωνα με χρηματιστές, λόγω της υπεραπόδοσης των τραπεζικών την τελευταία εβδομάδα.

Στις 34/44 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 86 μετοχές χωρίς μεταβολή.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v