Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δείχνει χαρακτήρα ελλείψει... τζίρου το Χρηματιστήριο

Καλύτερη εικόνα σε σχέση με τις ευρωαγορές για τον Γενικό Δείκτη, με τις περιορισμένες συναλλαγές να δίνουν τον τόνο. Συνεχίζει... ακάθεκτη η Coca Cola, με νέα άνοδο άνω του 2%, πιέσεις για τις τραπεζικές μετοχές.

Δείχνει χαρακτήρα ελλείψει... τζίρου το Χρηματιστήριο

Με μικρές απώλειες στα ευρωπαϊκά, με συναλλαγές περιπτέρου το πρώτο ημίωρο στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με την προθεσμιακή αγορά της Νέας Υόρκης στα «κόκκινα», οι πωλητές είχαν τον αρχικό λόγο και τη συνέχεια σε Φρανκφούρτη και Λονδίνο.

Σε φάση αναμονής οι επενδυτές στη Wall Street (στοιχεία πληθωρισμού, οικονομικά μεγέθη τρίτου 3μήνου), με τα futures του S&P500 να παραπέμπουν σε «άνοιγμα» από τις 3.592 μονάδες.

Στις 12.200 (-0,67%) ο DAX, στις 6.912 (-0,62%) ο FTSE100 και από τις 813,19 για τον ΓΔ οι πρώτες εντολές σε Jumbo, OTE, Εθνική, ΟΠΑΠ και Coca Cola HBC.

Από τα 22,37 -με ανοδικό χάσμα- στα 22,49 η «βαριά» μετοχή του δείκτη, απόρροια της ανοδικής φοράς της CCH στο Λονδίνο. Δεύτερη σερί συνεδρίαση που η Coca Cola HBC κάνει τη διαφορά, με σημαντικές εντολές αγοράς, ανεβάζοντας σε 3,02% την εβδομαδιαία απόδοση. Διόλου ευκαταφρόνητη για ένα θεσμικό χαρτοφυλάκιο, σε αυτούς τους καιρούς.

Με οδηγό την Coca Cola HBC, οι αγοραστές και σε μετοχές των Motor Oil, AEGEAN, Sarantis, ΟΠΑΠ, ΤΙΤΑΝ, ΑΔΜΗΕ, ο FTSE25 από τις 1.952,73 αντιδρά -σχεδόν- 10 μονάδες υψηλότερα, με σημείο αναφοράς/αντίστασης τις 1.980 μονάδες. Πιέζονται χαμηλότερα οι μετοχές των τραπεζών. 

Προφανώς και μόνο με μία Coca Cola HBC δεν μπορεί να επιτευχθεί η προσέγγιση της εν λόγω περιοχής, πλην όμως εφεδρείες φαίνεται να αναπτύσσονται σε άλλα «βαριά» χαρτιά, λ.χ. ΟΤΕ, ΟΠΑΠ.

Στις 35/35 η σχέση ανοδικών/πτωτικών με 91 χωρίς μεταβολή.

Στις 11:05, με τζίρο μόλις 3,4 εκατ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v