Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πισωγυρίζει το Χρηματιστήριο, χωρίς καύσιμα οι αγοραστές

Εμειναν με την όρεξη οι πρωινοί long, καθώς εγκατέλειψαν την αρχική ορμή στη μάχη με τους πωλητές. Μικρός ο όγκος συναλλαγών. Πώς κινούνται βαριά και μικρομεσαία χαρτιά.

Πισωγυρίζει το Χρηματιστήριο, χωρίς καύσιμα οι αγοραστές

Τον θετικό βηματισμό των κύριων Ευρωπαϊκών Αγορών προσπάθησε να ακολουθήσει και ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, ξεκινώντας την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας με ήπια ανοδικές διαθέσεις. Ωστόσο, σχετικά γρήγορα οι πρωινοί αγοραστές δείχνουν να μένουν από δυνάμεις, με αποτέλεσμα ο Δείκτης να χάσει τα αρχικά κέρδη και να γυρίσει σε απώλειες, δοκιμάζοντας τιμές χαμηλότερα των 1.110 μονάδων.

Κύριος υπαίτιος αυτής της αλλαγής ο Βαρύδεικτος Τραπεζικός κλάδος, ο δείκτης του οποίου, αν και βρέθηκε να αναρριχάται μέχρι τις 927,5 μονάδες (+1,30%), την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές έχει γυρίσει σε απώλειες που ξεπερνούν τη μία ποσοστιαία μονάδα.

Ελάχιστες οι βοήθειες από τα υπόλοιπα, μη τραπεζικά, blue chips, καθώς μόνο ο τίτλος της ΕΕΕ (+1,49%) κινείται με κέρδη μεγαλύτερα της μίας ποσοστιαίας μονάδας.

Από την πλευρά των Δεικτοβαρών τίτλων που υποχωρούν, οι μεγαλύτερες απώλειες για ΔΕΗ (-3,11%), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-1,52%), ΤΕΝΕΡΓ (-1,57%) και ΟΤΟΕΛ (-1,63%). Όλες οι υπόλοιπες μετοχές του μη τραπεζικού 25άρη, «ταλαιπωρούνται» με κίνηση πέριξ του αμέσως προηγούμενου κλεισίματος.

Στα κύρια, μέχρι στιγμής, χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης και ο εμφανώς χαμηλότερος τζίρος.

Είναι απόλυτα ενδεικτικό ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, το πρώτο ημίωρο των συναλλαγών είχε ολοκληρωθεί με τζίρο 11,9 εκατ. (2 εκατ. «πακέτα») και η πρώτη ώρα με 24 εκατ. (3 εκατ. «πακέτα»).

Αντίστοιχα, σήμερα η λήξη του πρώτου ημιώρου βρήκε τον τζίρο στα 6,8 εκατ. και της πρώτης ώρας συναλλαγών στα 15,4 εκατ., από τα οποία το 0,6 εκατ. αφορά προσυμφωνημένες συναλλαγές στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Οριακά καλύτερη η εικόνα στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, όπου ξεχωρίζει θετικά η κίνηση σε ΑΤΤΙΚΑ (+3,77%), ΞΥΛΚ (+2,36%) και CENER (+1,34%).

Να σημειωθεί ότι απορρίφθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών τα αιτήματα της πλευράς Μ. Ηλιόπουλου για τη MIG και το βλέμμα τώρα στρέφεται στην απογευματινή συνέλευση της εταιρείας, που έχει προγραμματιστεί για τις 18:00.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v