Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα επόμενα σκαλοπάτια ζυγίζει το Χρηματιστήριο

Σε κλίμα ευφορίας μετά τις πρώτες κάλπες και ενθαρρυντική αύξηση «ενεργών κωδικών» αυτή την εβδομάδα, οι παίκτες μετρούν δυνάμεις στη σκιά επιχειρηματικών διεργασιών.

Τα επόμενα σκαλοπάτια ζυγίζει το Χρηματιστήριο

Nvidia vs χρέος χθες βράδυ στη Wall Street και με τα futures του S&P500 από οριακά χαμηλότερες τιμές νωρίτερα στην προθεσμιακή αγορά. Με μείον 0,13% στις 4.152 μονάδες και κοντά σε συμφωνία για αύξηση του ορίου στο ομοσπονδιακό χρέος των ΗΠΑ, Μπάιντεν-Μακάρθι.

Τεχνολογική ώθηση στο μεγαλύτερο χρηματιστήριο του πλανήτη, με την τεχνητή νοημοσύνη στο επίκεντρο.
Η ύφεση της γερμανικής οικονομίας στο επίκεντρο των επενδυτών στη Φρανκφούρτη, μετά από διόρθωση 0,31% στις 15.793 ο DAX.

Σε διαφορετικό κλίμα traders και επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς μετά από ακόμη μία διαφοροποιημένη συνεδρίαση οι long διατήρησαν το συγκριτικό πλεονέκτημα.

Στις 1.202,43 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με διακύμανση σε εύρος 1.189,76-1.208,02, ενισχύοντας την περιοχή των 1.180-1.220 ως αναφοράς για την απαραίτητη αναδιάταξη δυνάμεων, προκειμένου να επιχειρηθεί η επόμενη ανοδική προσπάθεια προς τις 1.140-1.150 μονάδες.

Ολη η ευρύτερη ζώνη τιμών -από τις 1.180 και άνω- βρίθει σημαντικών τεχνικών σημείων, που συνεκτιμώνται στα προγράμματα εντολών που δίνονται από πωλητές - αγοραστές. Γι' αυτό και χρηματιστές θεωρούν πως θα απαιτηθεί ένα διάστημα για να «χωνευτεί» η τελευταία σημαντική αντίδραση της αγοράς.

Με τον τραπεζικό κλάδο, συγκεκριμένα blue chips και -επιτέλους- διάχυση ρευστότητας σε έναν μικρό αριθμό επιλεγμένων mid caps η συνεδρίαση, με ενδεικτικό το 2,72% του FTMidCap στις 1.756,82 έναντι 0,41% του FTSE25 στις 2.926,33 μονάδες.

Με 1,36% στις 971,60 ο Δείκτης Τραπεζών, με τους long να στοχεύουν τις 1.025 μονάδες σε κλείσιμο Μαΐου, την προσεχή Τετάρτη. Τελευταία συνεδρίαση εβδομάδας, το 6,19% του ΓΔ (σε εβδομαδιαίο) πιθανότατα θα οδηγήσει και σήμερα κάποιους στο ταμείο, και εύλογα. Ωστόσο το αγοραστικό ενδιαφέρον, το κίνητρο σημαντικό σε ορίζοντα Οκτωβρίου ή Δεκεμβρίου, οπότε η Société Générale προσδιορίζει την απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Βραχυμεσοπρόθεσμα είναι και τα οικονομικά μεγέθη 3μήνου, οι επιχειρηματικές εξελίξεις, διεργασίες που συνεκτιμώνται από τους επενδυτές, με ενθαρρυντική την αύξηση των «ενεργών κωδικών» αυτή την εβδομάδα.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v