Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Συνεδρίαση stock picking σε... χαλαρό ρυθμό

Μέτρια η ροή εντολών, με τους αγοραστές, όμως, να έχουν τον έλεγχο της συνεδρίασης. Ποιες μετοχές βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής. Η βοήθεια από τις εξελίξεις στις ΗΠΑ.

Χρηματιστήριο: Συνεδρίαση stock picking σε... χαλαρό ρυθμό

Ανοδικά τα ευρωπαϊκά, επιστροφή αγοραστών στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η επίτευξη συμφωνίας για το όριο του ομοσπονδιακού χρέους των ΗΠΑ αποτυπώνεται θετικά στην προθεσμιακή αγορά της Νέας Υόρκης, δίνει ευκαιρία στους επενδυτές σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο να συνεχίσουν με αγορές και στην Αθήνα την επάνοδο long παικτών μετά τη χθεσινή... ετεροχρονισμένη διόρθωση.

Από 0,33% υψηλότερα -στις 4.242 μον.- τα futures του S&P 500, ανοδική συνέχεια για τον DAX στις 15.956 (0,66%), του FTSE 100 στις 7.525 (0,47%), με την προσοχή τώρα να στρέφεται στους κεντρικούς τραπεζίτες και τις συνεδριάσεις των Fed (13-14 Ιουνίου), ΕΚΤ (15 Ιουνίου). Αντικρουόμενες οι εκτιμήσεις για το αν θα ακολουθηθεί η ίδια τακτική σε θέματα ποσοτικής σύσφιξης, υψηλότερων επιτοκίων, αν και για την ΕΚΤ η επικεφαλής δεν δείχνει διατεθειμένη να επιβραδύνει τον ρυθμό αύξησής τους.

Προφανώς οι προειδοποιήσεις -τελευταία- της Deutsche Bank για τσουνάμι χρεοκοπιών γερμανικών και γαλλικών επιχειρήσεων δεν φτάνουν μέχρι τη Φρανκφούρτη. Και παρά το γεγονός της εισόδου της γερμανικής οικονομίας σε περιβάλλον ύφεσης.

Στο ΧΑ, μέτρια η ροή εντολών, μακριά από τα 155 εκατ. ημερήσιου τζίρου εβδομάδας (κατά μέσο όρο), με τους αγοραστές να έχουν τον έλεγχο της συνεδρίασης. Στις 1.215 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με τις πρώτες εντολές να δίνονται από τις 1.212,85 μονάδες. Σε ΟΤΕ, Motor Oil, Εθνική, ΟΠΑΠ, Mytilineos, με την τελευταία στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος από εχθές.

Ανοιχτό το θέμα μεταφοράς έδρας, σημείωνε η Αθηνά Καλαϊτζόγου, σε μία συγκυρία που με τις κινήσεις της διοίκησης στην Αμερική η Mytilineos αλλάζει επίπεδο. Πλούσιο παρασκήνιο, από νωρίς, και στον ΧΑΜαιλέοντα.

ΕΧΑΕ, Alpha Bank, Πειραιώς, Eurobank, Profile επίσης στο επίκεντρο, με 2 mid caps (EXAE, Profile) να ενισχύουν την εκτίμηση για διεύρυνση των ενεργειών των επενδυτών πέραν των «στεγανών» της μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Αυξημένες οι συναλλαγές στη μετοχή της ΕΧΑΕ -με ένα πακέτο για 73.000 τμχ. στα 4,93 ευρώ- ενώ «τρέχει» με 17,21% σε διάστημα μηνός.

Συνέχεια αγορών στον τίτλο της Profile, σε νέα ιστορικά υψηλά -των 4,07 ευρώ-, ένας από τους αρκετούς σε νέες κορυφές αυτή την εβδομάδα.

Τα περιθώρια κίνησης και την τεχνική εικόνα για Jumbo, AEGEAN, Viohalco έχει αναλύσει από νωρίς ο Γιώργος Α. Σαββάκης. Στα 22,04 ευρώ η μετοχή της Jumbo, στα 9,85 της AEGEAN, στα 5,63 της Viohalco.
EXAE, Profile ξεχωρίζουν και συναλλακτικά από τις μετοχές του FTMidCap, με αγοραστές επίσης AVAX, Intracom, ΚΡΙ-ΚΡΙ, Entersoft, Ideal Holdings κ.α. μεταξύ των 65 με άνοδο.

Μόλις 15 μετοχές με αρνητικό πρόσημο, τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με την αργία της Δευτέρας να εξηγεί τις ελεγχόμενες ρευστοποιήσεις από την πλευρά εγχώριων διαχειριστών. Στα 8,6 εκατ. η αξία συναλλαγών, με 2,03 εκατ. να έχουν «αλλάξει χέρια» μέσω προσυμφωνημένων εντολών (για ΕΧΑΕ,
και Motor Oil, OTE).

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v