Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελεγχόμενες ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο

Τελευταία συνεδρίαση Μαΐου και 5μήνου, τρίτη σερί πτωτική, με ορισμένους θεσμικούς να κατοχυρώνουν μέρος υπεραξιών. Τι δείχνουν τα τεχνικά σήματα. Ποιες μετοχές αντιστέκονται.

Ελεγχόμενες ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο

Σε αναμονή των εξελίξεων για το χρέος στις ΗΠΑ, οι επενδυτές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Με μικρό προβάδισμα οι πωλητές σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο, από λίγο χαμηλότερα επίπεδα τα futures του S&P500 στη Νέα Υόρκη, υπό τη σκιά των αρνητικών στοιχείων από Κίνα.

Με αυτό το κλίμα εκτός, στο Χρηματιστήριο Αθηνών διαμορφώνεται ανάλογο με ελεγχόμενες ρευστοποιήσεις
σε τραπεζικά χαρτιά και blue chips.

Τελευταία συνεδρίαση Μαΐου (και 5μήνου) τρίτη σερί, με ορισμένους θεσμικούς να συνεχίζουν τη σταδιακή κατοχύρωση μέρους υπεραξιών περιόδου.

Με κλίση για βασικούς δείκτες, από τις πρώτες κιόλας εντολές, η συνεδρίαση εξελίσσεται στον ρυθμό που έχει διαμορφωθεί από τη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Διαγραμματικά για τον ΓΔ, από την κορυφή των 1.240,22 μονάδων (29/5) νωρίτερα στις 1.218 μονάδες, by the book με γνώμονα την τεχνική προσέγγιση και ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω διόρθωσης μέχρι τις 1.210 μονάδες.

Κύρια στήριξη -σε εβδομαδιαίο-, μένει να φανεί εάν στη συνέχεια της συνεδρίασης θα μπορούσε να ενεργοποιηθούν αγοραστές.

Προσώρας (*) σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Motor Oil και Πειραιώς επικεντρώνονται οι αγοραστές, αντισταθμίζοντας τις πιέσεις σε Alpha Bank, Εθνική, Mytilineos, Jumbo κ.α.

Ελεγχόμενη η σχέση πωλητών-αγοραστών, χωρίς να διαφαίνεται ουσιαστική αλλαγή στάσης (κατ' αρχάς) των πιο βραχυπρόθεσμων, συνακόλουθα της τάσης που παραμένει long σε διαστήματα εβδομάδος και μηνός Μαΐου.

Στις 41/34 η σχέση μετοχών με θετικό/αρνητικό πρόσημο. Στο προσκήνιο και σήμερα ο ευρύτερος κλάδος της πληροφορικής, με την Entersoft στα 5,10 (4,29%), την Performance στα 4,42 (2,79%), την Profile στα 3,87 (2,11%).

Νέες υψηλές τιμές για AVAX (1,086), Alpha Trust (6,20), AustrianCard (13,60), Πετρόπουλο (8,40).

(*) στα 12,2 εκατ. η αξία συναλλαγών στις 11:20.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v