Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Επιλεκτικές κινήσεις εν αναμονή του rebalancing

Λίγο πάνω από τις 1.220 μονάδες συντηρείται ο Γενικός Δείκτης. Οι μετοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο του stock picking. Πωλητές στις τράπεζες, νέα υψηλά για Aegean, Viohalco.

Χρηματιστήριο: Επιλεκτικές κινήσεις εν αναμονή του rebalancing

Συντηρείται η ελεγχόμενη διόρθωση στα ευρωπαϊκά, σε ανάλογη κατάσταση και στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σε αναμονή των εξελίξεων από το μέτωπο για το όριο του ομοσπονδιακού χρέους των ΗΠΑ, τα futures του S&P500 παραπέμπουν σε λίγο χαμηλότερο «άνοιγμα» από τις 4.200 (-0,24%), την ώρα που ο DAX διαμορφώνεται στις 15.854 (-0,34%), τελευταία συνεδρίαση Μαΐου.

Ρευστοποιήσεις με μέτρο στο ΧΑ, σταθερά από την αρχή της συνεδρίασης και σε συνέχεια της τακτικής (κυρίως) εγχώριων θεσμικών/διαχειριστών από την αρχή της εβδομάδας και τα υψηλά της Δευτέρας.

Μέτριος ο τζίρος συγκριτικά με τον μέσο όρο Δευτέρας-Τρίτης, μακράν με της προηγούμενης εβδομάδας (των 192 εκατ.), μικτές οι τάσεις -με μικρό προβάδισμα- των πωλητών για τις μετοχές του FTSE25. Εμφανής και σήμερα, για ακόμη μία συνεδρίαση, επιλεκτική στροφή επενδυτών προς τίτλους εταιρειών που υποστηρίζονται από τα οικονομικά μεγέθη 3μήνου.

Ενδεικτική περίπτωση αυτού του ιδιότυπου stock picking η μετοχή της Motor Oil, με άνοδο 3,65% σε νέα υψηλά των 24,48 ευρώ. Με γνώμονα τα αποτελέσματα 3μήνου, κυρίως όμως την προοπτική για το 2023-2024, συνεχίζονται οι εισροές στη μετοχή, ανεβάζοντας σε 12,87% τη συνολική απόδοσή της τον τρέχοντα μήνα.

Στις 2.959 ο FTSE25, στο εύρος των 2.946-2.975 μονάδων ο δείκτης της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Κυρίως με Motοr Oil αλλά και βοήθειες από ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Mytilineos, Quest, Helleniq Energy, Viohalco, AEGEAN η υποστήριξη των long, με νέα υψηλά για AEGEAN, Viohalco.

Εως τις 965 μονάδες ο ΔΤΡ -με υψηλό ημέρας τις 979- οριακά χαμηλότερα του ζητούμενου ορίου των 980 μονάδων (σε εβδομαδιαίο).

Πωλητές και στις 4 συστημικές, αλλά επιθετικότεροι στην Εθνική. Μείον 2% στα 5,872 ευρώ ο τίτλος της ΕΤΕ.

Κινητικότητα στα mid caps, σε αναμονή του rebalancing (Autohellas, ΕΛΛΑΚΤΩΡ στο επίκεντρο), με σταθερές αγορές (και νέα υψηλά) για Cenergy Holdings, AVAX, Entersoft, Profile αλλά και MEVACO, AustrianCard, Alpha Trust, Πετρόπουλος.

Στα 57,2 εκατ. η αξία συναλλαγών νωρίτερα, στις 15:05.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v