Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος με οδηγό τις τράπεζες στο Χρηματιστήριο

Πρωταγωνιστεί η Alpha Bank στο νέο ράλι των τραπεζών, με τον κλάδο να υπεραποδίδει θεαματικά φέτος στην Ευρώπη. Νέα ιστορικά υψηλά για Mytilineos, Jumbo, Cenergy.

Ανοδος με οδηγό τις τράπεζες στο Χρηματιστήριο

Με μικρές απώλειες στα ευρωπαϊκά, με συνέχιση της ανόδου στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Επιφυλακτικοί οι επενδυτές σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο, με οριακά χαμηλότερα τα futures του S&P500 στη Νέα Υόρκη.

Με προσεκτικά βήματα οι επενδυτές στο ΧΑ, με νέες αγορές έως λίγο πάνω από τις 1.250 μονάδες, με το αυτί στην ανακοίνωση του ΑΕΠ πρώτου 3μήνου σε λίγη ώρα -στις 12:00- από την ΕΛΣΤΑΤ.

Το ενδιαφέρον της συνεδρίασης -προσώρας στο αρχικό 40' η σταθερή αυτονόμηση του τραπεζικού κλάδου από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, καταλύτης διαφοροποίησης του ΧΑ έναντι των ευρωπαϊκών.

Συγκεκριμένα, την ώρα που για τον Δείκτη Τραπεζών οι εντολές αγοράς έφθαναν έως και 2,73% υψηλότερα στις 1.028 μονάδες, οι αντίστοιχες για τον EuroStoxx Banks αφορούσαν κυρίως πωλήσεις μέχρι 0,85% χαμηλότερα στις 102 μονάδες.

Θεαματική η διαφοροποίηση του εγχώριου έναντι του ευρωπαϊκού κλάδου για το 2023, με 60,59% σε σχέση με 7,19% (!) αναγάγοντάς τον σε πρωταθλητή υπεραπόδοσης, ένα στοίχημα που υποστηρίζεται και... υποδαυλίζεται από τις συνεχείς θετικές εκθέσεις, αναλύσεις των ξένων οίκων.

Τελευταίος η Goldman Sachs υπερθεματίζοντας για την Alpha Bank, μετοχή που και σήμερα -δεύτερη σερί συνεδρίαση- καταγράφει τη μεγαλύτερη μεταβολή. Στο 1,5466 με 4,67% την Investors Day του ομίλου, όπως από νωρίς μας ενημέρωνε η Αναστασία Παπαϊωάννου.

Σε Alpha Bank ο μεγαλύτερος τζίρος, με τον ΟΠΑΠ να ακολουθεί μετά τη χθεσινή θεαματική παράσταση και Πειραιώς, Jumbo, Eurobank, EXAE, Cenergy Holdings, ΔΕΗ, Mytilineos, Viohalco, Motor Oil, ElvalHalcor κ.α. αλλά και mid caps λ.χ. Alumil, AVAX, Intrakat, Ideal Holdings και άλλα συγκεκριμένα επιλεγμένα της κατηγορίας.

Με την καταγραφή νέων ιστορικών υψηλών για Mytilineos, Jumbo, Cenergy Holdings μόλις στις 11:10, απόρροια σταθερών εισροών αλλά και πολυετών υψηλών & 52 εβδομάδων για Quest, Πειραιώς, ElvalHalcor, Alumil, ΕΛΑΣΤΡΟΝ, Ευρωσύμβουλοι, Βιοκαρπέτ, ενδεικτική η διάθεση traders και επενδυτών.

Σε αναμονή των στοιχείων για το ΑΕΠ 3μήνου, η συνέχεια προοιωνίζεται ενδιαφέρουσα ως προς την επιβεβαίωση ή όχι των προσδοκιών που καλλιεργούνται στην επενδυτική κοινότητα.

Στα 30 εκατ. (!) ο τζίρος στις 11:10, μεγαλύτερος των τελευταίων 8 συνεδριάσεων -για το συγκεκριμένο διάστημα- με 10,7 εκατ. τμχ. μόνο στη μετοχή της Alpha Bank.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v