Νέες ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο

Αυξημένη ροή εντολών πώλησης στην εγχώρια αγορά, με διακριτή τη διάθεση «ισχυρών χεριών» να κλείσουν θέσεις. Ελεύθερη πτώση για την τιμή της Trade Estates.

Νέες ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο

Δια χειρός Πάουελ η χθεσινή διόρθωση στη Wall Street, που σαν ντόμινο «χτύπησε» τις αγορές της Ασίας και στη συνέχεια τις ευρωπαϊκές. Αφορμής δοθείσης για τους short στο Χρηματιστήριο Αθηνών οι πωλήσεις, σχεδόν με το «άνοιγμα» της συνεδρίασης.

Από τις 1.216,93 έως και 10 μονάδες χαμηλότερα για τον Γενικό Δείκτη, με ευρύτητα ρευστοποιήσεων σε τραπεζικά χαρτιά και blue chips.

Η διάθεση των επενδυτών είχε διαφανεί από τη χθεσινή συνεδρίαση, αποτυπώθηκε δε στη διόρθωση με αυξημένη αξία συναλλαγών και τη short αφορμή λόγω ΟΤΕ.

Με μικρό πτωτικό «άνοιγμα» οι πρώτες εντολές, με «ουρά» πωλήσεων στον τίτλο του Οργανισμού, ρευστοποιήσεις στην Alpha Bank και με το... καλημέρα της εισαγωγής των μετοχών της Trade Estates.
Εως τα 12,76 ευρώ η συνέχιση της διόρθωσης για τη μετοχή του ΟΤΕ, συνεκτιμώντας την ανάλογη τάση και στα Παράγωγα, με λίγα μεν, 309 Συμβόλαια, με discount δε έως 1,83% χαμηλότερα. Τεχνικά χαρακτηριστικά και άλλα από νωρίς είχε ο Γιώργος Α. Σαββάκης.

Από τις 2.961 περί τις 30 μονάδες χαμηλότερα για τον FTSE 25, με «βαρίδια» πέραν του ΟΤΕ αρκετές ακόμη μετοχές του δείκτη, παραπέμποντας σύμφωνα με χρηματιστές σε πωλητή ενεργό από τα μέσα και μετά της Τετάρτης.

Σε αναμονή των ανακοινώσεων του ΤΧΣ με ζητούμενη την τιμή που θα «τιμολογηθεί» το 9% της Alpha Βank. Μένει να αποσαφηνισθεί όχι η εμφάνιση έτερου ενδιαφερόμενου αλλά αν η UniCredit θα βελτιώσει το τίμημα (1,33/μτχ.) και εάν ναι, για τι βελτίωση θα μιλάμε. Κρησάρα όχι μόνο για τη συγκεκριμένη τράπεζα αλλά -σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- σημείο αναφοράς/σύγκρισης ενόψει της Εθνικής. Οι ίδιοι εκτιμούν πως η διαδικασία για την Εθνική θα «τρέξει» στο 3ήμερο 15-17 Νοεμβρίου. Μένει να επιβεβαιωθούν ή όχι.

Αρνητική η πρεμιέρα για την Trade Estates και βάσει των όσων προηγήθηκαν με την κάλυψη της αμκ και την εμπλοκή ως προς τη μέρα εισαγωγής. Η μετοχή κινείται στο 1,77 ευρώ με απώλειες που ξεπερνούν το 8%.

Από το 1,928 στο 1,80 ευρώ, με αυξημένη ροή εντολών και εύλογα καθώς διακριτή είναι η διάθεση «ισχυρών χεριών» να κλείσουν θέσεις. Χρηματιστές «δείχνουν» προς τη μεριά εγχώριων θεσμικών, ενδεχόμενο που συζητείται από νωρίς στην κοινότητα.

Από τις 967 έως 13 μονάδες χαμηλότερα ο ΔΤΡ, καθώς οι πωλήσεις εκτείνονται κυρίως στη Eurobank (1,5015) και δευτερευόντως σε Πειραιώς (2,76) και λιγότερο σε Εθνική (5,49).

Προβληματική για την αγορά η αποστράγγιση ρευστότητας και ενόψει Εθνικής, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει σε ένα «ρηχό» χρηματιστήριο.

Η σχέση 21/55 μετοχών με θετικό/αρνητικό πρόσημο ενδεικτική της τάσης/κλίματος, που κρίνοντας από τις εκτιμήσεις των ειδικών της αγοράς, δύσκολα θα αλλάξει στη συνέχεια της συνεδρίασης. Και ακόμη δυσκολότερα να μεταβάλει τη συνολική εβδομαδιαία τάση που θα είναι αρνητική, μετά από ένα σερί με θετικό πρόσημο.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v