Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Κλειδώνουν κέρδη σε τράπεζες και blue chips

Προς τις 1.350 μονάδες υποχωρεί ο ΓΔ, εν μέσω κινήσεων κατοχύρωσης κερδών από τους επενδυτές. Πτώση άνω του 1% για τον τραπεζικό δείκτη, υποχωρεί από τα ιστορικά υψηλά η Mytilineos.

Χρηματιστήριο: Κλειδώνουν κέρδη σε τράπεζες και blue chips

Μικρές απώλειες στα ευρωπαϊκά, σε μερική κατοχύρωση θέσεων προχωρούν επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σε αναμονή των ανακοινώσεων της Κριστίν Λαγκάρντ, στη Φρανκφούρτη ο DAX διορθώνει 0,25% στις 16.853 μονάδες, οριακά θετικό πρόσημο για τα futures του S&P500 και στο ΧΑ επενδυτές προχωρούν σε «κλείδωμα» κερδών.

Ακολουθώντας τον κανόνα «πούλα στην είδηση» η τακτική μερίδας traders, με συνέπεια τη διόρθωση για τον Γενικό Δείκτη 0,55% στις 1.354 μονάδες. Κατά 0,73% χαμηλότερα στις 3.297 ο FTSE25, με 0,83% η διόρθωση για τον Δείκτη Τραπεζών στις 1.135 μονάδες.

Τι σήμα θα στείλει σήμερα το αφεντικό της ΕΚΤ, αναλύει η Λία Δεληγιάννη, με ανοιχτό το ενδεχόμενο καλοκαιρινής μείωσης.

Αφορά και στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα η τακτική που θα ακολουθήσει η Φρανκφούρτη -ειδικότερα όσον αφορά στα έσοδα/κέρδη από τόκους (υψηλά επιτόκια).

Με το road show της JPMC στο προσκήνιο -ο Γιώργος Α. Σαββάκης έχει τις λεπτομέρειες-, ζητούμενο για την κοινότητα είναι το εάν και πότε θα ενεργοποιηθούν εισροές σε συγκεκριμένες εταιρείες που συμμετέχουν στο επενδυτικό συνέδριο.

Με την επιβεβαίωση των στηρίξεων -στα πρώτα 30' της συνεδρίασης- θα έχει ενδιαφέρον εάν θα λειτουργήσουν ως σημεία αναφοράς, σήμερα-αύριο.

Πωλητές στο ευρύτερο μέρος του ταμπλό, με χρηματιστές να συσχετίζουν το μερικό «κλείσιμο» θέσεων με το «άνοιγμα» του βιβλίου προσφορών για το ΙΡΟ του «Ελευθέριος Βενιζέλος». Με στόχο τα 770 εκατ. όπως σημειώνει η Εύα Δ. Οικονομάκη, στα 7 έως 8,2 ευρώ το εύρος της τιμής διάθεσης. Οι ίδιοι παράγοντες της αγοράς σημείωναν πως από τη  στιγμή που θα αντληθεί ρευστότητα από ένα «ρηχό» χρηματιστήριο, η τάση θα εξαρτηθεί από την έκταση των εισροών. Η σχέση πωλήσεων/αγορών σε αυτή τη συγκυρία θα κλίνει προς τους πωλητές, εάν δεν αυξηθούν οι αγοραστές.

Σε ΟΠΑΠ (16,18), ΤΙΤΑΝ (23,45), ΔΕΗ (12,36), Mytilineos (38,96) και Πειραιώς (3,40) οι 5 κύριες θέσεις των πωλητών.

Με αυξημένες συναλλαγές -6η στη σχετική κατάταξη- η νέα άνοδος για το PhoenixVegaMezz, με 8,09% στο 0,0708 ευρώ.

Επίσης με πωλητές σε Εθνική (6,82), ΟΤΕ (13,23), Helleniq Energy (7,16), Motor Oil (25,86), Alpha Bank (1,58).

Επενδύσεις 4 δισ. χωρίς ανατροπές στο μέρισμα για τη Motor Oil, σημείωνε νωρίτερα ο Στέφανος Κοτζαμάνης, σε συγκυρία ιστορικών υψηλών για τη μετοχή.

Σχεδόν ισοπαλία αγοραστών (39) - πωλητών (37) καθώς οι κύριες ρευστοποιήσεις αφορούν σε μετοχές του δείκτη.

Στα 5,2 εκατ. ο τζίρος -στις 11:10-, μέτρια η ροή εντολών, ένδειξη πως οι πωλητές ούτε πολλοί είναι ούτε πιεστικοί.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v