Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο

Ενδιαφέρον στις μετοχές επικαιρότητας ΔΑΑ και ΔΕΗ, ενίσχυση ροών σε τράπεζες και blue chips, καθώς πωλητές-αγοραστές δείχνουν να ενδιαφέρονται για τη διατήρηση long φοράς.

Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο

Μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά, προσεκτικές κινήσεις από τους αγοραστές στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Με την προσοχή στα οικονομικά στοιχεία και την προθεσμιακή αγορά των ΗΠΑ οι επενδυτές στη Φρανκφούρτη -με τον DAX στις 16.984 (0,14%), την ώρα που τα futures του S&P500 είναι οριακά στις 5.021 μονάδες.

Τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, ενός κύκλου 5 συνεδριάσεων με αρκετό ενδιαφέρον τόσο στα διεθνή όσο στο ΧΑ, με θετικό πρόσημο για τους long. Συγκεκριμένα, για τον Γενικό Δείκτη με το τρέχον 0,28% στις 1.408 μονάδες, το «ταμείο» είναι κατά 1,71% συν.

Σταθεροποιητικές τάσεις, όπως φάνηκε από την προσυνεδρίαση, στις μετοχές επικαιρότητας του ΔΑΑ και της ΔΕΗ, ενίσχυση συναλλαγών σε τραπεζικά χαρτιά και blue chips, καθώς πωλητές - αγοραστές δείχνουν να ενδιαφέρονται για τη διατήρηση της τάσης.

Ξεκάθαρα long και βραχυπρόθεσμα -σε εβδομαδιαίο-, διευκολύνοντας τους μεν να κλειδώνουν μέρος των θέσεών τους με κέρδος και τους δε να έχουν το περιθώριο τοποθέτησης προσβλέποντας σε υψηλότερες τιμές.

Στις 3.424 (0,22%) ο FTSE25, στις 1.232 (0,08%) ο ΔΤΡ και στις 2.410 (0,45%) ο FTSEMidCap, με χαρακτηριστικά της μέχρι τώρα εξέλιξης, τους ήπιους τόνους σε ΔΕΗ, τη σταθεροποίηση του ΔΑΑ, τη long φορά για την Πειραιώς, τη θεαματική αύξηση εντολών/συναλλαγών για την Intralot και τους προσεκτικούς αγοραστές σε Helleniq Energy, Mytilineos, Jumbo, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΟΠΑΠ, ΤΙΤΑΝ κ.α.

Ικανοποιητική η ροή εντολών, με τον τραπεζικό κλάδο στο επίκεντρο. Στα 3,838 ευρώ η μετοχή της Πειραιώς -την προσεχή Τετάρτη η ανακοίνωση μεγεθών 2023-, στο 1,923 της Eurobank -με την Αναστασία Παπαϊωάννου να έχει το ρεπορτάζ για νέα εθελουσία-, στα 7,198 της Εθνικής και στο 1,7185 της Alpha Bank.

Με 1,76% η εβδομαδιαία μεταβολή για τον ΔΤΡ, μεγαλύτερη με 5,55% για τη μετοχή της Eurobank από τις 4 συστημικές.

Στα διαδοχικά ιστορικά ρεκόρ της μετοχής της Motor Oil επικεντρώνεται ο Γιώργος Α. Σαββάκης, σε μία συγκυρία καμπής για τον Ομιλο που -πλέον- αποτιμάται περισσότερο των 3 δισ. ευρώ.

Στα 9,177-9,30 οι εντολές στη μετοχή του ΔΑΑ, αναμενόμενη η εξισορρόπηση σε αυτά τα επίπεδα, από Δευτέρα θα αρχίσει να αποσαφηνίζεται η τάση Φεβρουαρίου. Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα με «ανοικτό» όριο διαπραγμάτευσης, αν και το περιθώριο για premium φάνηκε την πρώτη ημέρα, την Τετάρτη.

Στα 2,47 εκατ. η αξία συναλλαγών μέσω προσυμφωνημένων εντολών, θεαματική εισροή εντολών στη μετοχή της Intralot (1,26), σε αναμονή έκδοσης του εταιρικού ομολόγου, στο 1,79 ευρώ ο τίτλος της AVAX -με την Πέννυ Κούτρα να έχει τις λεπτομέρειες για την πρόοδο εργασιών στη Γραμμή 4 του Μετρό-, στα 6,46 ευρώ η μετοχή της Ideal Holdings, στο 1,46 της Εβροφάρμα με αυξημένες για τα δεδομένα της μετοχής συναλλαγές, στο 1,35 ευρώ της ΒΙΟΣΩΛ/Unibios κ.α. από τις 59 μετοχές με θετικό πρόσημο, λίγο πριν τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας.

Στα 11,9 εκατ. η αξία συναλλαγών.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v