Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με χορηγία Coca Cola οι long στο Χρηματιστήριο

Με τον αέρα των θετικών μεγεθών της βαριάς μετοχής της Coca Cola HBC και της Τρ. Πειραιώς φουσκώνουν τα πανιά της εγχώριας αγοράς, στη σκιά αβεβαιότητας διεθνώς. Κινήσεις στα MidCaps.

Με χορηγία Coca Cola οι long στο Χρηματιστήριο

Μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά, με χορηγία Coca Cola HBC οι long στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Με την αρωγή και της Πειραιώς η ενίσχυση των θέσεων των αγοραστών, σε μία συνεδρίαση που ξεκίνησε με ενθαρρυντικές προϋποθέσεις για τη συνέχεια.

Επιφυλακτικοί οι επενδυτές σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο, με την προσοχή και στα futures του S&P500 στη Νέα Υόρκη.

Στο ΧΑ, η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Coca Cola HBC ήταν η αφορμή που ήθελαν οι αγοραστές για να ξεκινήσουν από τις 1.386,11 και να ανέβουν 4-5 μονάδες υψηλότερα.

Από τα 26,80 με ανοδικό κενό έως τα 27,24 ευρώ η «βαριά» μετοχή της Coca Cola HBC, με τον «αέρα» των θετικών μεγεθών -τάση που είχε διαφανεί αρχικά από τη Wall Street-, με την ανακοίνωση αποτελεσμάτων της TCCC, στη συνέχεια στα futures της CCH στο Λονδίνο, με τη ροή εντολών να φθάνει από νωρίς στην Αθήνα.

Στο 4,43% η μετοχή, με αποτέλεσμα η φορά για τον FTSE25 να κυμανθεί από τις 3.369 έως τις 3.391 μονάδες.
Παράλληλα εντολές από την πλευρά των αγοραστών σε τίτλους των Πειραιώς, Alpha Bank φέρνουν τον ΔΤΡ από τις 1.208 έως τις 1.214 μονάδες.

Τεχνικά, η επιβεβαίωση της στήριξης (εβδομαδιαία) των 1.380 μονάδων για τον ΓΔ συνέβαλε στην ενεργοποίηση αγοραστών σε συγκεκριμένα χαρτιά της μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Εχοντας ως «πλάτη» την υπεραπόδοση της μετοχής της Coca Cola HBC, οι αγοραστές ενήργησαν σε Mytilineos (37,52),
ΔΕΗ (11,91), ΟΤΕ (13,02), αλλά και Helleniq Energy (7,71), ElvalHalcor (2,23), TITAN (25) και ακόμη 2-3 τίτλων του δείκτη.

Κυρίως εισαγόμενες οι πιέσεις στη χθεσινή συνεδρίαση, ήταν εκ προοιμίου γνωστό πως οι επενδυτές στο ΧΑ θα επεδίωκαν να τις διαχειριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι ενδείξεις για την Coca Cola HBC υπήρχαν, η διάθεση για να περιορισθεί η πίεση από τα ευρωπαϊκά δεδομένη, ζητούμενη η χρονική διάρκειά τους.

Με την προϋπόθεση πως η διόρθωση στις διεθνείς αγορές θα είναι βραχυπρόθεσμη, οι επενδυτές στο ΧΑ δεν έχουν λόγο να μεταβάλουν ουσιαστικά την τακτική τους. Τακτική που αποφέρει θετικό αποτέλεσμα από την αρχή του έτους.

Τα οικονομικά μεγέθη του 2023 ανακοινώνει η Πειραιώς, κέρδη 0,25/μτχ. και 20% απόδοση ιδίων κεφαλαίων, με μήνυμα Χρήστου Μεγάλου, να δίνουν τάση στους αγοραστές. Από τα 3,824 έως τα 3,898 ευρώ, με τους εντολείς να ανεβάζουν τον πήχη λίγο μετά τις 11:05. Συγκριτικά αυξημένος τζίρος -πρώτη στη σχετική κατάταξη για τη μετοχή της Πειραιώς- και με τις εξελίξεις να «τρέχουν» και όσον αφορά στην αποεπένδυση του ΤΧΣ.

Στα 7,3 εκατ. η αξία συναλλαγών νωρίτερα, με τα 4,05 εκατ. να έχουν πραγματοποιηθεί σε μετοχές με άνοδο.
Θετική ώθηση και από την Πειραιώς συμβάλλει στην ενίσχυση των θέσεων των αγοραστών σε μετοχές του FTSE25 και του FTSEMidCap.

Στις 42 μετοχές με αγοραστές, έναντι 37 με πωλητές.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v