Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βραχυπρόθεσμα "παιχνίδια" στη Σοφοκλέους

Διευκολύνεται η διανομή μετοχικών μερίδων στα υψηλά και την Εθνική κοντά στα 14 ευρώ. Προπάντων όμως διευκολύνεται το…κυνήγι ριψοκίνδυνων βραχυπρόθεσμων αποδόσεων στα μικρομεσαία.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Συντηρείται διεθνώς το κλίμα, που διευκολύνει την αναδιάρθρωση μετοχικών μερίδων, την κατοχύρωση κερδοφόρων θέσεων και την μετακύλιση συμβολαίων στις αγορές παραγώγων.

Η χθεσινοβραδινή διαμόρφωση στη Wall των Dow Jones και S&P 500 (με αιχμή τις Amazon, Microsoft), επιτρέπει στους βραχυπρόθεσμους παίκτες να συνεχίσουν την τακτική που ακολουθούν τις τελευταίες ημέρες.

Όσον αφορά στο Χ.Α. το κλίμα αυτό διευκολύνει κυρίως όσους βραχυπρόθεσμους παίκτες ενεργοποιούνται από τη συνεδρίαση της Μ. Πέμπτης και τις προηγούμενες τρεις.

Πρόκειται για μία βραχυπρόθεσμη περίοδο όπου βασικοί δείκτες, μετοχές κινούνται σε σχετικά στενό εύρος διακύμανσης με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκει στήριξη στις 1.880 μονάδες και να δοκιμάζει ενδεχομένως την αντίσταση των 1.950.

Αυτό διευκολύνει τις κινήσεις όσων τις τελευταίες τρεις-πέντε συνεδριάσεις είτε έχουν μετακυλίσει είτε επενδύουν ρευστότητά τους σε μετοχές εταιρειών μεσαίας κυρίως, όμως, χαμηλότερης αποτίμησης.

Εάν υποθέσουμε πως ο FTSE 20 θα συνεχίσει να κινείται εντός του εύρους των 960-980 μονάδων, τότε η ημέρα προσφέρεται για ακόμη ένα… κυνήγι ρίσκου και υψηλών αποδόσεων. Η ακραία κίνηση πολλών μετοχών από τη χαμηλότερη αποτίμηση, κυρίως εκείνων που η απόλυτη χρηματιστηριακή τιμή δεν ξεπερνά το ένα ευρώ, ήταν ομολογουμένως χθες θεαματική και αποδοτική για όσους ήταν εντός παιδιάς.

Με την προϋπόθεση πως θα βοηθήσει η συγκυρία κάτι ανάλογο θα μπορούσε να…διευκολυνθεί και σήμερα. Ενδεχομένως η Εθνική θα «δοκίμαζε» να κινηθεί και πάλι πάνω από τα 14 ευρώ, να συνεχιστεί η υπεραπόδοση μετοχών που είχαν υστερήσει με ενδεικτική την περίπτωση του Μυτιληναίου αλλά και τίτλων όπως Fourlis, Σαράντης, θυγατρικές του ομίλου Βιοχάλκο.

Σε αυτήν την περίπτωση θα περιμέναμε στα μικρομεσαία μία εικόνα ανάλογη της χθεσινής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v