Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζεται το "πάρτι των ...ξεχασμένων"

Στα μεσαιο-μικρά παραμένει η σκυτάλη, όσο ο Γ.Δ. συντηρείται πάνω από τις 1.900 μονάδες. Ξανά στα 14 ευρώ η Εθνική, υπεραπόδοση για Μυτιληναίο, Motor Oil και… κυνήγι των ξεχασμένων στην περιφέρεια.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Κυνήγι των ξεχασμένων» χαρακτήριζε πριν από λίγο πολύ φίλος την ακραία συμπεριφορά μετοχών εταιριών μεσαίας, κυρίως όμως χαμηλότερης αποτίμησης.

Για ό,τι και αν πρόκειται, σίγουρα είναι καλοδεχούμενο από μεγάλη μερίδα ενεργών παιχτών, επενδυτικών σχημάτων και ανανηψάντων παιχτών της περιφέρειας.

Ο MID -40 αντιδρά κατά 2,2%, ο SC κατά 1,2% έναντι 0,8% του 20άρη.

Βέβαια, για το… πάρτι αυτό της περιφέρειας, χώρο πρέπει να δίνει η μεγάλη κεφαλαιοποίηση, δηλαδή η συντήρηση ενός ήπιου κλίματος, καθώς ο FTSE-20 κινείται στις 970 μονάδες.

Η Εθνική δοκιμάζει και πάλι τα 14,09 ευρώ, η Alpha Bank πιάνει τα 6,56 ευρώ, η υπεραπόδοση του Μυτιληναίου συνεχίζεται στα 4,43, ενώ καλύπτει την προχθεσινή διαφορά η Motor oil στα 7,75 ευρώ.

Ο Γ.Δ. παραμένει σε 0,8 με 0,9% υψηλότερα, στο εύρος των 1.920 – 1.925 μονάδων.

Όπως σημείωνε πρόσφατα ο αναλυτής Δημήτρης Γονιδάκης, η συντήρηση της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, της αγοράς, σε καλό εύρος διακύμανσης θα έφερνε αναπόφευκτα την περιφέρεια στο προσκήνιο.

Μένει να φανεί εάν με την κίνηση αυτή σήμερα ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος των μεγάλων, που μπορεί να θεωρηθεί και σχηματισμός κορυφής – διανομών, με την περιφέρεια να έχει ακόμη μία – δύο ευκαιρίες.

Μένει να φανεί επίσης, κατά πόσο η κίνηση που ξεκίνησε από τα χαμηλά των 807 ή 821 μονάδων κατά άλλους ο FTSE-20, οδηγεί σε πιθανή διόρθωσή του την επόμενη εβδομάδα.

Όμως, μέχρι τότε, η Lavipharm κερδίζει και άλλο έδαφος αντιδρώντας στα 1,13 ευρώ, η FORTHnet στα 1,09 ευρώ, ο Χατζηιωάννου στα 0,56 ευρώ, ο Βωβός στα 6,68 ευρώ, η ΚΡΕΚΑ στα 1,11 ευρώ και αρκετές ακόμη από τη μεσαία, κυρίως όμως τη χαμηλότερη αποτίμηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v