ΟΠΑΠ, ΔΕΗ σέρνουν την αγορά χαμηλότερα

Η υποχώρηση του ΟΠΑΠ κάτω από τα 10 ευρώ και η πτώση 2,5% για τη ΔΕΗ οδηγούν την αγορά σε χαμηλότερα επίπεδα με τον όγκο συναλλαγών να μην υπερβαίνει τα 40 δισ. στις 15:40. Επιμένουν ανοδικά ΕΤΕ, Alpha.

Η υποχώρηση του ΟΠΑΠ κάτω από τα 10 ευρώ και η πτώση 2,5% για τη ΔΕΗ οδηγούν την αγορά σε χαμηλότερα επίπεδα με τον όγκο συναλλαγών να μην υπερβαίνει τα 40 δισ. στις 15:40. Επιμένουν ανοδικά ΕΤΕ, Alpha.

Νωρίτερα, το euro2day έγραφε:
 
Γύρισαν σε θετικό πρόσημο τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ανακάμπτει από τα χαμηλά ημέρας το ευρώ, έχοντας γυρίσει σε θετικό βηματισμό, ενώ στο ελληνικό χρηματιστήριο ο Γ.Δ. λίγο πριν συμπληρωθούν 3,5 ώρες συνεδρίασης, έχει ανακάμψει από το ενδοσυνεδριακό χαμηλό των 1.217,8 μονάδων, και κινείται σχετικά κοντά στο μέχρι στιγμής υψηλό ημέρας, και πιο συγκεκριμένα στις 1.234,12 μονάδες με κέρδη 0,12%.

Καμία ουσιαστική διαφοροποίηση στη μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών, που διαμορφώνεται στο 1 προς 1,8 ενώ ο τζίρος ξεπερνά τα 25 εκατ., με την Εθνική και τον ΟΠΑΠ να διεκδικούν τη μερίδα του λέοντος στις συναλλαγές.

Ενώ από κοντά κινείται ο τίτλος της Eurobank και της Alpha Bank.

Εν τω μεταξύ, έχουν σημειωθεί και κάποια ακραία πτωτικά φαινόμενα, με όγκο συναλλαγών, που σε καμία περίπτωση δεν συνηγορεί για τόσο σημαντικές απώλειες.

Έτσι, ο τίτλος της Attica Group, με όγκο μόλις 2.902 τεμαχίων σημειώνει απώλειες 10% ενώ απώλειες 9,9% σημειώνει η Βιοτέρ με 6.210 τεμάχια και επίσης με απώλειες 10% κινείται ο Δρομέας με 9.000 τεμάχια.

Ακόμη χειρότερη εικόνα για τη Βιοκαρπέτ, που με 530 τεμάχια σημειώνει απώλειες 7,2%, όμως, τις αρνητικότερες εντυπώσεις αποκομίζει μέχρι στιγμής ο τίτλος του Σαράντη, ο οποίος με 29 τεμάχια σημειώνει απώλειες 10,03%.

Από κει και πέρα, σταθερά υπό ασφυκτική πίεση ο τίτλος της ΑΧΟΝ, στο ανώτατο όριο πτώσης, ενώ αξιοπρόσεχτες απώλειες επίσης σημειώνουν οι Intralot, Alapis, ΥΓΕΙΑ, ΓΕΚ Τέρνα, Frigoglass, Intracom.

Στην αντίθετη πλευρά, προσπαθούν να αντιδράσουν θετικά, Eurodrip, Sprider, Forthnet, οι δύο πρώτες με σχετικά μικρές συναλλαγές.

Στο τραπεζικό ταμπλό οι πλέον ακραίες διακυμάνσεις για την Τα ΒΑΝΚ (έκλεισε με απώλειες 12,5%) και τη Γενική Τράπεζα (έκλεισε με απώλειες 8,42%).

Κέρδη μεγαλύτερα του 2% για την Alpha Bank και του 1% για ΕΘΝΙΚΗ, Eurobank, MPM, ενώ οι υπόλοιποι τραπεζικοί τίτλοι κινούνται πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος.

Από τις υπόλοιπες μετοχές του 20άρη, ασφαλώς ξεχωρίζει η κίνηση του ΟΠΑΠ με απώλειες μεγαλύτερες των 2 ποσοστιαίων μονάδων ενώ αντίθετα με κέρδη ίσα ή μεγαλύτερα του 1%, κινούνται ΟΤΕ, Μυτιληναίος και Jumbo.

Αξίζει όμως, να σημειωθεί, ότι με 5ψήφιο όγκο συναλλαγών επιμένουν να κινούνται οι ΕΛΠΕ, ΜΟΗ, Μυτιληναίος, Τιτάνας, Βιοχάλκο, Coca Cola, Jumbo.

Ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης είναι ει δυνατόν το κλείσιμο του ΓΔ με θετικό πρόσημο.

Όμως, η μέχρι στιγμής εικόνα αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά καθώς η νευρικότητα είναι έκδηλη και αυτό επιβεβαιώνεται από τις συνεχείς εναλλαγές προσήμων του δείκτη.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v