ΧΑ: Όλα παίζονται στις Βρυξέλλες

Όλα παίζονται μέχρι τελευταία στιγμή στο Eurogroup και το ΧΑ επιχειρεί να προεξοφλήσει τις εξελίξεις. Ανοιγμα με κέρδη άνω του 2% για το Γενικό Δείκτη. Κλειδί οι 350 μον. για τον FΤSE 20 και τα 3 ευρώ για την ΕΤΕ.

Όλα παίζονται μέχρι την τελευταία στιγμή σημειώνει η Αγγ. Παπαμιλτιάδου και οι αγορές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στο σημερινό eurogroup.

Η ανταποκρίτρια του euro2day.gr στις Βρυξέλλες διευκρινίζει πως οι συζητήσεις βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο και υπάρχει πλέον έντονη δυσπιστία ορισμένων υπουργών Οικονομικών προς τον Έλληνα ομόλογό τους αλλά και το αντίθετο.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών συνεχίζει να κινείται στον ρυθμό της προεξόφλησης, ποντάροντας, όπως σημειωνόταν σε σχετικό θέμα μας, σε λύση σήμερα.

Βραχυπρόθεσμα, η τάση θα εξαρτηθεί από το τι θα προκύψει σήμερα. Οι Γερμανοί και οι Γάλλοι αφήνουν αρκετές ενδείξεις αισιοδοξίας. Οι δύο υπουργοί Οικονομικών, Σόιμπλε και Μπαρουέν, εκτιμούν πως υπάρχουν όλα τα στοιχεία για να καταλήξουν σε συμφωνία ως προς τη νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε από τις 824,26 μονάδες, με άνοδο 5%, στη συνεδρίαση της 17ης/2 κι ο FTSE 20 από τις 346,95, με υπεραπόδοση των τραπεζικών μετοχών και την Εθνική έως τα 2,95 ευρώ.

Προσώρας, η τελευταία κίνηση που έχει ξεκινήσει από τα χαμηλά της 15ης/2 είναι καθαρά τεχνική και αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα πρέπει να επιβεβαιωθούν δύο-τρεις βασικές παράμετροι για να αποσαφηνιστεί η τάση.

Βασική προϋπόθεση παραμένει η πειστική διάσπαση των 350 μονάδων για τον FTSE 20 και τουλάχιστον των 3 ευρώ για τη μετοχή της ΕΤΕ.

Παράλληλα, η επιβεβαίωση του εύρους του 1,80-,185 ευρώ ως πιθανής στήριξης πλέον για τη μετοχή της Alpha Bank. Για την Τράπεζα Πειραιώς απαιτείται η επαναπροσέγγιση του 0,80 ευρώ, ενώ για τον Μυτιληναίο τα 3,40 ευρώ παραμένουν ισχυρό σημείο αναφοράς, που θα πρέπει να διασπαστεί ανοδικά.

Αυτά αν επιχειρηθεί η αγορά να συνεχίσει στον ρυθμό προεξόφλησης, εάν σήμερα - αύριο υπάρξουν οι δέουσες προϋποθέσεις. Σε αντίθετη περίπτωση, στηρίξεις παραμένουν συγκεκριμένες τιμές για βασικούς δείκτες και μετοχές όπως ακριβώς ίσχυαν και την προηγούμενη εβδομάδα και πρακτικά στα ενδοσυνεδριακά χαμηλά της Τετάρτης.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v