Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 18 2020

Η βιομηχανία, το ενεργειακό κόστος και οι νέες υποσχέσεις

Η βιομηχανία, το ενεργειακό κόστος και οι νέες υποσχέσεις

Ικανοποιημένοι έχουν μείνει οι βιομήχανοι από τις τελευταίες ανακοινώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη για το ενεργειακό κόστος των βιομηχανιών. Για την ακρίβεια σύμφωνα με στελέχη του κλάδου της βαριάς βιομηχανίας εξέλαβαν ως θετικό το γεγονός την αναφορά του στο συνέδριο του Economist πως «η βιομηχανία έχει δικαίωμα στις χαμηλές τιμές».

Ο υπουργός πέραν του ό,τι επιδίωξε να καταδείξει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει το target model (χρηματιστήριο ενέργειας και ηλεκτρικές διασυνδέσεις με γειτονικές αγορές) ώστε να μειωθούν οι τιμές ρεύματος, σημείωσε πως τα εξειδικευμένα μέτρα για τις βιομηχανίες που έχουν ανακοινωθεί θα εφαρμοστούν.

Κάτι που δε σηκώνει άλλη αναβολή, αν αναλογιστεί κανείς ότι τα τελευταία στοιχεία του ΙΟΒΕ δείχνουν πως η Ελλάδα τον Ιούλιο είχε 13 φορές υψηλότερη τιμή χονδρικής φορτίου βάσης ηλεκτρικής ενέργειας σε σχέση με το χρηματιστήριο ενέργειας Nord Pool (συμμετέχουν 13 ευρωπαϊκές χώρες) αλλά και 45% υψηλότερη τιμή εισαγωγής φυσικού αερίου από τις spot αγορές της Ολλανδίας και της Γερμανίας…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v