Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 23 2021

Στο σφυρί το Ερασίνειο Κέντρο - Το... blackout στη ΜΥΤΙΛ και σφηνάκια για ΠΕΙΡ, ΕΛΒΕ, Πετρόπουλο και Κορδέλου

Στο σφυρί το Ερασίνειο Κέντρο - Το... blackout στη ΜΥΤΙΛ και σφηνάκια για ΠΕΙΡ, ΕΛΒΕ, Πετρόπουλο και Κορδέλου

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: Ήγγικεν η ώρα για τον πλειστηριασμό του κτιρίου που θα στέγαζε το Ερασίνειο Ογκολογικό Κέντρο στο Κορωπί, καθώς μετά από άκαρπες προσπάθειες αλλά και αναστολές -ελέω κορωνοϊού-, στις 22 Ιουλίου βγαίνει στο σφυρί.

Πρόκειται για οικόπεδο 51 στρεμμάτων και κτίριο 55.000 τ.μ. , στο οποίο σχεδιαζόταν την πρώτη δεκαετία του 2000 να δημιουργηθεί το πρώτο ιδιωτικό ογκολογικό νοσοκομείο στη χώρα, μέσω μιας επένδυσης 90 εκατ. ευρώ.

Η έλλειψη επαρκούς χρηματοδότησης ωστόσο από τους βασικούς μετόχους (γιατρούς, όπως ο γνωστός γυναικολόγος Νίκος Λοΐσιος, παλαιός μέτοχος του ΙΑΣΩ και νυν του ΡΕΑ και του Φιλοκτήτη, η Attica Ventures αλλά και ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης) οδήγησε το σχέδιο σε ναυάγιο και σε ένα κατακόκκινο φέσι ύψους 33 εκατ. ευρώ προς τη Eurobank, που είχε χορηγήσει δάνειο.

Η τιμή εκκίνησης για το ακίνητο (μαζί με τον όποιο μηχανολογικό εξοπλισμό του έχει απομείνει) είναι 25,7 εκατ. ευρώ. Παράλληλα η επισπεύδουσα ζητά και καταβολή εγγύησης ύψους 7,7 εκατ. ευρώ.

Παρά τη διαδικασία του πλειστηριασμού, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την απόκτηση του ακινήτου από Αραβες που προσφέρουν κάτι λιγότερο από την παραπάνω τιμή εκκίνησης.

Μένει να φανεί, αν θα τελεσφορήσει το deal πριν τις 22 Ιουλίου.

 

MYTILINEOS: Σε black out period στο διάστημα 27/6 έως 27/7 του 2021, ενόψει το flash note που θα εκδοθεί στις 27 Ιουλίου για την ανακοίνωση των εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων θα βρίσκεται η εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι η Mytilineos είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα και από τις πρώτες στην Ευρώπη που βγάζουν flashnote, μια πρακτική που έρχεται από τις ΗΠΑ.

Για να τρέξει, χρειάζεται ιδιαίτερα καλή οργάνωση και αποτελεσματικότητα από μια εταιρεία, ώστε να μπορεί να βγάζει αποτελέσματα σε τόσο σύντομο διάστημα από τη χρήση.

 

ΕΛΒE: Για μια ακόμη χρονιά η εταιρεία θα ανταμείψει φέτος τους μετόχους της με επιστροφή κεφαλαίου (0,30 ευρώ ανά τεμάχιο, έναντι 0,25 ευρώ πέρυσι).

Έτσι, παρά την αλματώδη άνοδο που έχει σημειώσει η τιμή της μετοχής στο ταμπλό του ΧΑ κατά την τελευταία πενταετία (από το 1,665 ευρώ στις 22/6/2016, στα 7,15 ευρώ χθες), η μερισματική απόδοση ανέρχεται φέτος στο καθόλου ευκαταφρόνητο (και αφορολόγητο) 4,2%, και μάλιστα με την εισηγμένη να μοιράζει μόλις το 50% των περυσινών της καθαρών κερδών.

Με θετικό καθαρό ταμείο (Net Cash) η εταιρεία στις 31/12/2020.


Π. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Πολλά είναι τα θεσμικά χαρτοφυλάκια που έχουν «χτίσει» θέσεις στην Π. Πετρόπουλος. Μεταξύ αυτών που έδωσαν το παρών στη χθεσινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση της εισηγμένης συγκαταλέγονται η Ζήνων Investments, η Alpha Trust Ανδρομέδα, αλλά και αμοιβαία κεφάλαια των 3Κ Investment Partners, Alpha ΑΕΔΑΚ, Alpha Trust, MetLife, NN Hellas και Ευρωπαϊκής Πίστης.

 

ΑΦΟΙ ΚΟΡΔΕΛΟΥ: Για μια ακόμη χρονιά, η πρώην πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Αφοί Κορδέλλου Ελένη Κορδέλλου θα κάνει αισθητή την παρουσία της στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, θέτοντας σειρά ερωτημάτων-θεμάτων προς τη διοίκηση της εταιρείας.

Πέρυσι και πρόπερσι, η Ελένη Κορδέλλου είχε προχωρήσει στην αναβολή των γενικών συνελεύσεων, κάνοντας χρήση του δικαιώματος του 5%.

Να δούμε αν κάτι τέτοιο επαναληφθεί και φέτος.

 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Ο CEO του ομίλου Χρήστος Μεγάλου επιβεβαίωσε τον αναθεωρημένο στόχο του ομίλου, για επίτευξη μονοψήφιου NPE ratio, στο τέλος της φετινής χρονιάς.

Εξέλιξη που ανοίγει τον δρόμο για χαμηλότερες προβλέψεις το 2022, σε σχέση με αυτές που έχει προαναγγείλει η τράπεζα, υψηλότερη κερδοφορία και RoE μεγαλύτερο του 6%.

 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΙΙ: Κοντά στις 30 χιλιάδες ανήλθαν οι αιτήσεις, τις οποίες υπέβαλαν επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες, πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς, για ένταξή τους στο πρόγραμμα κρατικής επιδότησης δόσης «Γέφυρα ΙΙ».

Αυτό αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης ο Χρήστος Μεγάλου, σημειώνοντας ότι τα υπόλοιπα των δανείων των παραπάνω επιχειρήσεων ανέρχονται σε περίπου 2 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v