Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 2 2022

Η Quest, το ρευστό και τα ερωτήματα - Γιατί ξύπνησε η Yalco - H Πειραιώς, το PJ Tech και το άγγιγμα του Μίδα - Μνηστήρας για Volterra;

Η Quest, το ρευστό και τα ερωτήματα - Γιατί ξύπνησε η Yalco - H Πειραιώς, το PJ Tech και το άγγιγμα του Μίδα - Μνηστήρας για Volterra;

QUEST HOLDING: Χρονιά σημαντικών αποφάσεων αναμένεται να είναι το 2022 για τον όμιλο, καθώς -μεταξύ άλλων- θα πρέπει να εξεταστεί και το πώς η εισηγμένη θα διαχειριστεί τη μεγάλη πλεονάζουσα ρευστότητα που λιμνάζει στα ταμεία της μετά την περσινή πώληση της Cardlink.

Θα δοθεί επιπλέον έκτακτο ποσό στους μετόχους πέρα από το 1,25 ευρώ ανά τίτλο που θα διανεμηθεί στις 7 Φεβρουαρίου και αν ναι, πόσο; Θα δούμε κάποιες σημαντικές νέες επενδύσεις πέραν εκείνων που «τρέχουν» στο νέο αποθηκευτικό κέντρο της ACS (ολοκληρώνεται τους επόμενους μήνες) ή της τοποθέτησης στη Γ.Ε. Δημητρίου, εφόσον η αναμενόμενη δικαστική απόφαση το επιτρέψει;

Επί του παρόντος, πάντως, πληροφορούμεθα ότι γίνονται προσεγγίσεις και επαφές για εξαγορές άλλων εταιρειών, πλην όμως δεν φαίνεται ότι θα έχουμε σύντομα ανακοινώσεις.

Σε κάθε περίπτωση, με δεδομένο ότι το προηγούμενο πενταετές business plan ολοκληρώθηκε με τελικές επιδόσεις σαφώς ανώτερες των στόχων που είχαν τεθεί, κάποια στιγμή φέτος θα πρέπει να περιμένουμε το νέο.

 

YALCO: Υψηλό δωδεκαμήνου έγραψε χθες η μετοχή της εταιρείας στο ταμπλό του ΧΑ, μετά το ράλι των τελευταίων συνεδριάσεων που έγινε με μικρό όγκο συναλλαγών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, γίνονται κινήσεις με στόχο την αναδιάρθρωση (βλέπε «κούρεμα») του χρέους μέσα από τη χρησιμοποίηση της ακίνητης περιουσίας της εισηγμένης, το αποτέλεσμα των οποίων δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Παράλληλα, το μεγάλο στοίχημα της εισηγμένης αποτελεί -αρχής γενομένης από φέτος- η ανάταξη των οικονομικών της λειτουργικών επιδόσεων, έτσι ώστε να γίνει εφικτή η μακροχρόνια βιωσιμότητά της.

 

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται στην αγορά ότι πωλείται η Volterra, στην οποία μέτοχος με 100% είναι η AVAX. Μέχρι τώρα, παρόμοιες αναφορές συνοδεύονται από διάψευση από τον υποψήφιο αγοραστή. Παρ' όλα αυτά, η στήλη θα «διακινδυνεύσει» να αναπαράγει τις τελευταίες πληροφορίες που διακινούνται στην αγορά, σύμφωνα με τις οποίες, τη Volterra «χτυπά» εταιρεία προμήθειας που δραστηριοποιείται και στον ηλεκτρισμό και στο φυσικό αέριο, με ξένο μέτοχο.

Βέβαια, τα εδώ γραφεία του νέου υποψήφιου αγοραστή διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι εμπλέκονται σε τυχόν διαπραγματεύσεις. Δηλώνουν, όμως, άγνοια για το τι κάνει ο βασικός μέτοχος.

Δεν δίνουν πάντως και πολλές πιθανότητες να τρέξει κάτι…

 

PEPCO: Για τα σχέδια της μεγάλης πολωνικής εκπτωτικής αλυσίδας να μπει στην Ελλάδα σάς έχει ενημερώσει έγκαιρα η στήλη. Η Pepco έχει πάρει ζεστά την υπόθεση και ήδη ενεργοποίησε την ιστοσελίδα της, καλωσορίζοντας τους καταναλωτές με το μήνυμα «Nιώστε την ποιότητα, αγαπήστε τις τιμές», με φόντο την καλντέρα της Σαντορίνης. Λίγα 24ωρα πριν, ιδρύθηκε και η Pepco Greece (Μονοπρόσωπη ΙΚΕ), με μετοχικό κεφάλαιο 20.000 ευρώ και διάρκεια 100 έτη. Η εταιρεία είναι μέλος του ομίλου Pepco Group, εισηγμένου από τον περασμένο Μάιο στο χρηματιστήριο της Βαρσοβίας.

 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Το «δύο στα δύο» ετοιμάζεται να κάνει το PJ Tech Catalyst Fund, το venture capital fund της Τράπεζας Πειραιώς και του European Investment Fund (EIF).

Το συγκεκριμένο fund συμμετείχε και στήριξε από την πρώτη στιγμή τις ελληνικές startup εταιρείες Pollfish και Accusonus, που ιδρύθηκαν μέσα στη μεγάλη κρίση, το 2013. Αμφότερες εξαγοράζονται τώρα από αμερικανικές εταιρείες, με ηγετική θέση στον χώρο που δραστηριοποιούνται.

Η εξαγορά της Pollfish από την Prodege ανακοινώθηκε χθες, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί ένα ακόμα, μεγαλύτερο deal, η εξαγορά της Accusonus, η οποία αναπτύσσει λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης για την επεξεργασία ήχου, από τη μητρική εταιρεία της Facebook, Meta Platforms.

To PJ Tech, αρχικά με τον Ίωνα Τσάκωνα στο τιμόνι και στη συνέχεια με τον Νίκο Αντωνίου, βρέθηκε δίπλα στις δύο startup από το ξεκίνημά τους και τις στήριξε χρηματοδοτώντας τες στην πορεία τους προς την επιτυχία, συμμετέχοντας και στα διοικητικά συμβούλια. Kι έτσι τώρα παίρνει μια γεύση από το άγγιγμα του... Μίδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποδόσεις που έχει πετύχει, είναι περίπου... πενταπλάσιες από τα κεφάλαια που επένδυσε, αν όχι και παραπάνω!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v