Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 3 2022

AΔΜΗΕ: Χαμένα τα... μικροσυμφέροντα - Πώς μεγάλωσε η επένδυση για LNG στην Αλεξανδρούπολη - Γκρίνιες στα κομμωτήρια

AΔΜΗΕ: Χαμένα τα... μικροσυμφέροντα - Πώς μεγάλωσε η επένδυση για LNG στην Αλεξανδρούπολη - Γκρίνιες στα κομμωτήρια

ΑΔΜΗΕ: Όπως προκύπτει πλέον από τα γεγονότα, κατόπιν της επίσημης ανακοίνωσης περί την ανανέωση της θητείας Μανουσάκη για τρία ακόμη χρόνια, τόσο τα ρεπορτάζ του Euro2day.gr, όπως ενδεικτικά εδώ, όσο και της στήλης, είχαν προδιαγράψει με απόλυτη ακρίβεια τις εξελίξεις, σημειώνοντας την απόλυτη στήριξη της κυβέρνησης στο πρόσωπο του CEO.

To ευχάριστο ωστόσο είναι ότι δεν χρειάστηκε να επιστρατευτούν τελικά «τεχνικές λύσεις» απέναντι σε τυχόν κινεζικό βέτο, καθώς η κινεζική και η ελληνική πλευρά συναίνεσαν και προχωρούν μπροστά χωρίς περιττές τριβές, σε μια υπόθεση που μάλλον έλαβε διαστάσεις εξαιτίας ατυχών χειρισμών.

Ενδεικτική του κλίματος είναι και η σχετική ανακοίνωση της εταιρείας που, μεταξύ άλλων, σημειώνει: «Κατά τη Γενική Συνέλευση, οι Μέτοχοι επιβεβαίωσαν εκ νέου την πρόθεσή τους να εδραιώσουν τη συνεργασία τους σε ακόμη πιο στέρεες βάσεις στο μέλλον, με κοινό στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του ΑΔΜΗΕ.

Η Διοίκηση του Διαχειριστή, με την πλήρη εμπιστοσύνη και στήριξη των Μετόχων, γυρίζει σελίδα και συνεχίζει απερίσπαστη την υλοποίηση του φιλόδοξου επενδυτικού της προγράμματος».

Κάποια μικροσυμφέροντα βέβαια, πέριξ της Νέας Δημοκρατίας, έμειναν με τις προσωπικές φιλοδοξίες και την… όρεξη!

 

ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ: Στον υπουργό Οικονομικών πέταξε το μπαλάκι ο Άδωνις Γεωργιάδης, όταν του ζητήθηκε από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Καλλυντικών Θεόδωρο Γιαρμενίτη να μεριμνήσει για τον ΦΠΑ των υπηρεσιών κομμωτηρίων και σπα, καθώς και για το ειδικό τέλος που πληρώνουν οι εταιρείες μέλη του στον ΕΟΦ.

Όπως αναφέρθηκε στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου, τα κομμωτήρια είναι εταιρείες με μικρό τζίρο και ως εκ τούτου θα τις διευκόλυνε η μείωση του ΦΠΑ (24%). Όσο για το τέλος, χαρακτηρίζεται αντιαναπτυξιακό από τη βιομηχανία, ειδικά εν μέσω κρίσης.

Πρόκειται, όπως λένε επιχειρηματίες, για χαράτσι. Είναι σε ισχύ από το 2019 και υπολογίζεται ως ποσοστό επί του τζίρου κάθε εταιρείας αρχίζοντας από 0,75% για ποσά έως 100.000 ευρώ και φτάνοντας το 1,25% για πάνω από 5 εκατ. ευρώ.

 

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Η νέα μονάδα αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη ανακοινώθηκε επισήμως από τα χείλη του πρωθυπουργού χθες. Υπενθυμίζουμε ότι όπως είχε αποκαλύψει έγκαιρα το Euro2day.gr στις 13 Ιανουαρίου 2022, οι επενδυτές που ετοιμάζουν τον πρώτο σταθμό έχουν εξασφαλίσει γι' αυτόν τραπεζικό δάνειο ύψους 300 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα.

Το επενδυτικό σχήμα που θα κατασκευάσει τη μονάδα LNG αποτελείται από τους ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, Κοπελούζο, Πίτερ Λιβανό και όλα έχουν δρομολογηθεί όσον αφορά τη χρηματοδότηση της επένδυσης. Και ο φάκελος δεν περνά μέσα από τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης, είναι δηλαδή αμιγώς τραπεζική η δανειοδότηση.

 

ΚΥΡΩΣΕΙΣ: 24ωρο δουλεύουν πλέον οι Ευρωπαίοι για να γίνουν πράξη οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Για παράδειγμα, μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου ανακοίνωσε η Κομισιόν τις κυρώσεις στην κεντρική τράπεζα της Ρωσίας. Μετά τις συναντήσεις που έγιναν στην Ευρώπη, το σήμα ήρθε στην Τράπεζα της Ελλάδος στις 2:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας και αμέσως εστάλη προς τις τράπεζες.

Έκτοτε όλοι έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να βρουν τυχόν επενδύσεις της ΚΤΡ στην Ελλάδα.

Πληροφορούμαστε ότι δεν υπάρχει κάτι αξιοσημείωτο επί ελληνικού εδάφους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v