Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 13 2022

Ντρίπλα Τσαμάζ με Ολυμπιακό - Οι εκλεκτοί της Πειραιώς και το στοίχημα - Τι μήνυμα στέλνει ο δείκτης ακινήτων

Ντρίπλα Τσαμάζ με Ολυμπιακό - Οι εκλεκτοί της Πειραιώς και το στοίχημα - Τι μήνυμα στέλνει ο δείκτης ακινήτων

ΟΤΕ: Με μία περίτεχνη… ντρίπλα ο επικεφαλής του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ προσπέρασε χθες την ερώτηση αναλυτή για την επικείμενη συμφωνία όσον αφορά την απόκτηση των δικαιωμάτων μετάδοσης των αγώνων του Ολυμπιακού στη Super League από την Cosmote TV.

«Επειδή το conference call ακούνε και Έλληνες δημοσιογράφοι, αν απαντήσω θα επικεντρωθούν σε αυτό και δεν θα δώσουν προσοχή στα εξαιρετικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου! Οπότε ας το αφήσουμε για την επόμενη φορά», είπε γελώντας.

Η απάντηση δείχνει ότι χωρίς φωτιά δεν υπάρχει καπνός, μια και η ομάδα της Cosmote TV διερευνά νέες συμφωνίες, με στόχο να ενισχύσει περαιτέρω την πελατειακή της βάση, η οποία μέσα στον τελευταίο χρόνο παρουσίασε αύξηση 10%.

Η μάχη στη συνδρομητική τηλεόραση φαίνεται ότι καλά κρατεί…

 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ Ι: Σαφής ψήφος εμπιστοσύνης στη βιομηχανία έδωσε η τράπεζα το πρώτο τρίμηνο. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία για τις χορηγήσεις δανείων, ο κλάδος απέσπασε το 35% του συνόλου, μακράν μπροστά από άλλους τομείς. 

Φαβορί όπως ο τουρισμός και η ενέργεια περιορίστηκαν αμφότεροι στο 5%.

 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΙΙ: Η διοίκηση του Χρήστου Μεγάλου στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές δήλωσε ενθουσιασμένη με τη στρατηγική συνεργασία που σύναψε με τη natech για τη δημιουργία ανεξάρτητης ψηφιακής τράπεζας.

Το project προχωρά με γοργούς ρυθμούς και στοίχημα είναι το πρώτο εξάμηνο του 2023 να γίνει το «soft launch».

Φουλ ταχύτητες στο β’ εξάμηνο…

 

ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ: Ένα καλό και ένα κακό νέο έκρυβε η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Ενόψει της αντιστροφής της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ σπεύδει να εκτιμήσει ότι τουλάχιστον για τη φετινή χρονιά οι δανειολήπτες στεγαστικών δεν θα πρέπει να ανησυχούν. «Τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων αναμένεται να παραμείνουν σε χαμηλό επίπεδο για ολόκληρο το 2022, ασκώντας μικρή μόνο επίδραση στο κόστος εξυπηρέτησης του χρέους των νοικοκυριών», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Στα «κακά νέα» τώρα, η ΤτΕ βλέπει «προκλήσεις» σε ό,τι αφορά το εισόδημα των νοικοκυριών που ροκανίζεται από την εκτόξευση του πληθωρισμού, αλλά και την απόσυρση των μέτρων στήριξης της πανδημίας, ενώ επισημαίνει τη μεγάλη αβεβαιότητα.

Και όπως όλοι ξέρουμε, αβέβαιο τοπίο σημαίνει αναβολή καταναλωτικών και επενδυτικών αποφάσεων.

 

ΑΚΙΝΗΤΑ: Αν νομίζετε ότι οι τιμές κατοικίας στην Ελλάδα έχουν πιάσει ταβάνι, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Η Τράπεζα της Ελλάδος σημειώνει ότι απέχουν ακόμη σημαντικά από το ιστορικό υψηλό που είχε καταγραφεί πριν τη δημοσιονομική κρίση.

Με βάση τον δείκτη τιμών διαμερισμάτων που καταρτίζει για το σύνολο της χώρας, η υψηλότερη τιμή του δείκτη παρατηρήθηκε το 2008 (101,7). Ακολούθησε σταθερά καθοδική πορεία, για να καταγραφεί η χαμηλότερη τιμή το 2017 (59).

Πού ήμασταν πέρυσι; Στο 72,1. Τώρα για το αν αυτό σημαίνει ότι θα επιστρέψουν σύντομα στα ιστορικά υψηλά, δεν θα πάρουμε θέση...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v