Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 13 2022

Call option με σημασία στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ - H Cryptoqueen στα «most wanted» της… Europol

Call option με σημασία στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ - H Cryptoqueen στα «most wanted» της… Europol

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Μετά το deal με τη Motor Oil, ως όφειλε η Reggeborgh Invest, βασικός μέτοχος της Ελλάκτωρ με ποσοστό 30,5%, γνωστοποίησε χθες με χρηματιστηριακή ανακοίνωση πως διαθέτει το δικαίωμα επαναγοράς του μισού από το ποσοστό που κατέχει ο νέος συνεταίρος της σε βάθος τριετίας.

Όπως ήδη είναι γνωστό, η Motor Oil, εισερχόμενη στο μετοχικό κεφάλαιο του ομίλου, αφού αγόρασε το ποσοστό των Greenhill και Kiloman (συμφερόντων των εφοπλιστών Μπάκου - Καϋμενάκη), έχει συμφωνήσει το ενδεχόμενο πώλησης 52.000.000 μετοχών (δηλαδή το ήμισυ των μετοχών που αγόρασε) σε προσυμφωνημένη τιμή (1,75 ευρώ ανά μετοχή), με πρώτο δικαιούχο τη Reggeborgh έως τον Μάιο του 2025.

Σε κάθε περίπτωση, η ανακοίνωση επισημοποιεί πως για την επόμενη τριετία (εκτός και αν δεν γνωρίζουμε όλες τις αιρέσεις), οι δύο όμιλοι θα συμπορευτούν. Η δε οικογένεια Βαρδινογιάννη φαίνεται να δίνει επίσης ψήφο εμπιστοσύνης στα κέρδη που θα αποκομίσει από την Ελλάκτωρ (πέραν του mega deal στις ΑΠΕ), από τα μερίσματα του κατασκευαστικού ομίλου, ώστε να συμφωνήσει το «πάγωμα» της τιμής του call option στο 1,75 ευρώ.

Το υπόλοιπο 15% που κατέχει πάντως στην Ελλάκτωρ θα εξακολουθήσει να είναι ελεύθερο βαρών.

 

ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ: Φουλάρει τις μηχανές ο ελληνικός τουρισμός ενόψει της περιόδου αιχμής της σεζόν, με τις προγραμματισμένες θέσεις στις πτήσεις από το εξωτερικό να ξεπερνούν, μόνο για τον Μάιο, τα 2,1 εκατομμύρια, αριθμός που βρίσκεται πολύ κοντά στα επίπεδα του «χρυσού» 2019.

Τη διαφορά φέτος θα κάνει, όπως μαρτυρούν τα στοιχεία, η Βρετανία, η οποία έχει εκθρονίσει από την πρώτη θέση τη Γερμανία ως «πηγή» τουριστών.

Τα νέα είναι, μάλιστα, ιδιαίτερα ευοίωνα για το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, με τους ιθύνοντες να εκτιμούν ότι σε επίπεδο αριθμού πτήσεων το «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα καταφέρει να «πιάσει» φέτος το 95% του 2019.

Το μεγάλο ζητούμενο βέβαια είναι οι πτήσεις να έρχονται γεμάτες...

 

ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗΣ: Ζεστό χρήμα σε ομόσταβλες εταιρείες «μοιράζει» εντόκως η εταιρεία ΟΠΤΙΜΑ, συμφερόντων της οικογένειας Παντελιάδη.

Πριν από λίγες ημέρες δημοσιεύθηκε στο ΓΕΜΗ απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της τυροκομικής εταιρείας Ήπειρος, επίσης συμφερόντων της οικογένειας Παντελιάδη, βάσει της οποίας θα συνάψει δάνειο ύψους 5 εκατ. ευρώ με την ΟΠΤΙΜΑ. Σκοπός, η ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησής της και η κάλυψη των επιχειρηματικών της αναγκών.

Ταυτόχρονα, η ΟΠΤΙΜΑ θα δώσει έντοκο δάνειο ύψους 1 εκατ. ευρώ στην «O.F.G. Α.Ε.», διάρκειας 3 ετών με μηνιαίο τόκο 2%, για την ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης της τελευταίας

 

LOCKHEED: Όλων των ειδών τα καλούδια παραγγέλνουν από τη Lockheed Martin κυβερνήσεις από όλο τον κόσμο, καθώς σπεύδουν να ενισχύσουν την άμυνά τους, στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Όπως δήλωσε ο CFO του αμερικανικού κολοσσού την Πέμπτη, υπάρχει μεγάλη ζήτηση για όπλα ακριβείας και για αεροσκάφη. Διεθνείς αγοραστές δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρουν για τακτικούς πυραύλους, για συστήματα αεράμυνας και για ελικόπτερα, ενώ σημαντική είναι η ζήτηση για τα F-16 και τα F-35.

H Lockheed εμφάνισε καθαρές πωλήσεις $15 δισ. το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Εν τω μεταξύ, σκοπεύει να αυξήσει την παραγωγή για τα αντιαρματικά Javelin, τα οποία κατασκευάζει μαζί με τη Raytheon, στις 4.000 από 2.000 κομμάτια.

 

ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ: Όλα μαύρα στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, ήρθε να προστεθεί και μια ακόμα αρνητική είδηση. H ιδρύτρια του κρυπτονομίσματος OneCoin μπήκε στη λίστα των «πλέον καταζητούμενων» της Europol για συμμετοχή σε απάτη πολλών δισεκατομμυρίων.

Η Ρούγια Ιγνάτοβα, γνωστή ως «cryptoqueen», είναι ύποπτη για παρακίνηση «επενδυτών από όλο τον κόσμο να επενδύσει σε ουσιαστικά άχρηστο “νόμισμα”», σύμφωνα με όσα έγραψε η Europol στον ιστότοπό της.

Η ευρωπαϊκή υπηρεσία προσφέρει αμοιβή 5.000 ευρώ για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη της 41χρονης Ιγνάτοβα. Δεν τη λες και εξαιρετικά γενναιόδωρη προσφορά από την πλευρά της Europol, ιδίως αν αναλογιστούμε ότι η cryptoqueen ήταν μπλεγμένη σε μπίζνα δισεκατομμυρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v