Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 6 2023

R Energy 1: Στο στόχαστρο *Η αντίδραση ΟΠΑΠ και τα ξενοδοχεία της Goldman *MIG-SeaJets: Τι θα μάθουμε συντόμως

R Energy 1: Στο στόχαστρο *Η αντίδραση ΟΠΑΠ και τα ξενοδοχεία της Goldman *MIG-SeaJets: Τι θα μάθουμε συντόμως

ΜIG: Για σήμερα στις 11:00 είναι προγραμματισμένη η Γενική Συνέλευση που μεταξύ άλλων καλείται να εγκρίνει το deal με τη STRIX Holdings για την ATTICA GROUP.

Μετά την εμφάνιση της οικογένειας Μάριου Ηλιόπουλου (της γνωστής Seajets) με ποσοστό άνω του 5% και την ενέργεια του πληρεξούσιου δικηγόρου της να ζητήσει γραπτώς πληθώρα στοιχείων/ πληροφοριών, θα είναι μεγάλη έκπληξη αν δεν ζητηθεί αναβολή της συνέλευσης (μέγιστο διάστημα οι 20 ημέρες).

Στο μεταξύ βέβαια εμφανίστηκε και δεύτερος μέτοχος με ποσοστό άνω του 5%, ο Αναστάσιος Στάμου της ROLOPACK, για τον οποίο δεν είναι γνωστό προς το παρόν αν αποτελεί συντεταγμένη «φίλια δύναμη» των Ηλιόπουλων ή απλώς είδε το… πάρτι στη μετοχή και τη «βαβούρα» για το όλο θέμα και αποφάσισε να ενισχύσει την παρουσία του στα τεκταινόμενα.

Ακόμη κι αν δεν γίνει η συνέλευση πάντως, κάποια χαρτιά μάλλον θα αρχίσουν να ανοίγουν στο τραπέζι, σήμερα-αύριο, διότι τα χρονικά περιθώρια δείχνουν στενά.

 

R Energy 1: Μετά το δημοσίευμα του “Documento”, η εταιρεία του Γιώργου Μ. Ρόκα μπήκε και στο στόχαστρο του «Τομέα Διαφάνειας» του ΣΥΡΙΖΑ, που εξέδωσε μακροσκελέστατη ανακοίνωση με διάφορα συνοδευτικά έγγραφα.

Μεταξύ των εγγράφων, το εντυπωσιακό είναι ότι περιλαμβάνεται και φερόμενο mail εσωτερικής αλληλογραφίας της εταιρείας! Αν είναι όντως έτσι, όπως αντιλαμβάνεστε, υπάρχει θέμα σοβαρής «διαρροής» εκ των έσω.

Στο πράξη πάντως, πέρα από τα εμφανέστατα πολιτικά ελατήρια των καταγγελιών, στο επίκεντρο της όλης υπόθεσης φαίνεται να βρίσκεται ένα ζήτημα: Αν η εταιρεία έκανε κατάχρηση των ευνοϊκών όρων και τιμών σύνδεσης (με υψηλότερες σταθερές τιμές και χωρίς διαγωνισμούς) για μικρές εγκαταστάσεις αιολικών, ελέγχοντας έμμεσα ή άμεσα πέντε εγκαταστάσεις/εταιρείες που ωφελήθηκαν και όχι μέχρι δύο, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η εταιρεία εξήλθε από το Χρηματιστήριο Κύπρου, φέρεται να σχεδιάζει την εισαγωγή της στο ΧΑ κι έχει κλείσει μια σημαντική συμφωνία με τη Lamda Develοpment, βάσει της οποίας η τελευταία έχει ήδη αποκτήσει το 20% της και έχει option για το 50,1%.

Το timing δηλαδή είναι κρίσιμο.

Ο ίδιος ο κ. Ρόκας πάντως, ερωτηθείς πρόσφατα (αλλά πριν από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ), υποστήριξε ότι «δεν θα ασχοληθούμε ως εταιρεία με δημοσίευμα που αφορά άλλους σκοπούς», προσθέτοντας πως οι όποιες απαντήσεις θα δοθούν στα αρμόδια όργανα, όταν πρέπει.

  

ΔΕΠΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ: Ανοίγουν στόματα και... μιλάνε. Η Italgas, ο νέος ιδιοκτήτης της ΔΕΠΑ Υποδομών, θα προχωρήσει σε πρώτη φάση σε λειτουργική ενοποίηση των τριών θυγατρικών ΕΔΑ. Γι’ αυτό και φροντίζει να ξεφορτώνεται «βάρος» εργαζομένων.

Άλλωστε, λένε οι πληροφορίες της στήλης, το νέο κτίριο όπου θα μετακομίσει ο όμιλος σε δύο μήνες, όπως έγραψε το Euro2day.gr, δεν χωρά τον σημερινό αριθμό του προσωπικού (760 άτομα). Θα φύγουν έτσι οι πρώτοι 100 και αργότερα βλέπουμε. Όταν θα έρθει και η νομική ενοποίηση, θα ολοκληρωθεί η εκκαθάριση του προσωπικού.

Επιβεβαιώνονται έτσι όλες οι πληροφορίες του Euro2day.gr, με τον Λεωνίδα Μπακούρα να αναλαμβάνει μεταβατικό και κρίσιμο ρόλο σε αυτή την πορεία, καθώς ανέλαβε CEO στην ΕΔΑ Αττικής, εκτός από γενικός διευθυντής στην ΕΔΑ Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας.

Στο μεταξύ, η διοίκηση της ΔΕΠΑ Υποδομών, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις για την ακύρωση με το «έτσι θέλω» της συνάντησης που είχε κλειστεί την προηγούμενη Πέμπτη με το σωματείο των εργαζομένων, φαίνεται να υποχωρεί. Νεότερες πληροφορίες λένε ότι δέχθηκε νέα συνάντηση για μεθαύριο, Τετάρτη, στις 3 το μεσημέρι. Παρόντες στη συνάντηση θα είναι εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων σωματείων της ΔΕΠΑ, της ΓΣΕΕ, του ΕΚΑ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας.

Για να δούμε, θα εμφανιστούν οι Ιταλοί;

 

OΠΑΠ: Νέα υψηλά για τη μετοχή μετά την αντίδραση της Παρασκευής, που έφερε τη μετοχή στα 14,46 ευρώ με άνοδο 4%.

Ο τίτλος είχε μείνει πίσω (μετά και την τελευταία άνοδο η απόδοση είναι 9,3% από την αρχή της χρονιάς), ωστόσο την περασμένη εβδομάδα πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από δύο χρηματιστηριακές που την περιέλαβαν στα top picks τους, με βασικό επιχείρημα τα πλουσιοπάροχα μερίσματα που προσφέρει.

Ειδικότερα, η Eurobank Equities έδωσε τιμή-στόχο στα 16,3 ευρώ ενώ ελαφρά υψηλότερα έχει βάλει τον πήχη η Πειραιώς Sec, στα 16,8 ευρώ. Η τελευταία επισημαίνει ότι προς τα τέλη της χρονιάς αναμένεται να λανσαριστεί και το Euro Jackpot.

 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ: Η Goldman Sachs Asset Management (GSAM) αγόρασε το 2022 από την οικογένεια Γρηγοριάδη (G-Hotels) τρεις ξενοδοχειακές μονάδες στη Χαλκιδική, δυναμικότητας 1.049 κλειδιών, έναντι αποτίμησης 83,5 εκατ. ευρώ.

Πριν ολοκληρωθεί η συναλλαγή, αναζήτησε συνεπενδυτές, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν βρήκε. Τον περασμένο Αύγουστο εστάλη σε σειρά επενδυτών teaser (project Ξενία), που αφορούσε στην εξεύρεση ενδιαφερόμενων να (συν)επενδύσουν με την GSAM στις τρεις μονάδες.

Στο σύντομο σημείωμα η GSAM ανέφερε ότι προωθεί επενδύσεις 146 εκατ. ευρώ στα τρία ξενοδοχεία. Το συνολικό κόστος ανά δωμάτιο διαμορφωνόταν, βάσει πάντα των στοιχείων του 40σέλιδου teaser, σε 235 χιλ. ευρώ!

Και μάλιστα, με μικρή μείωση του αριθμού των δωματίων (σ.σ. θα παραμείνουν ελαφρώς υψηλότερα από 1.000).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v