Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 2 2023

Μυτιληναίος: Τhe name of the game - Quest: Το μπόνους και το μέρισμα - Η Fοsun πούλησε στην Goldman

Μυτιληναίος: Τhe name of the game - Quest: Το μπόνους και το μέρισμα - Η Fοsun πούλησε στην Goldman

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Επάξια πλέον δικαιούται τον τίτλο της μεγαλύτερης γνήσια ελληνικής πολυεθνικής. Δεν είναι σύνηθες η δραστηριότητα ελληνικής εταιρείας να γίνεται πρωτοσέλιδο στα ξένα ΜΜΕ, όπως συνέβη χθες στον Καναδά, με το μεγάλο deal που έκλεισε στην Αλμπέρτα, συνολικού επενδυτικού ύψους σχεδόν 1,2 δισ. ευρώ.

Μέσω της συνέντευξης του Έλληνα επιχειρηματία σε καναδική εφημερίδα έγινε άλλωστε γνωστό ότι σκέπτεται να κατασκευάσει και εργοστάσιο αλουμινίου στην αμερικανική ήπειρο, όπου η ενέργεια είναι πολύ φθηνότερη σε σχέση με την Ευρώπη και τα κίνητρα σημαντικά.

Με λίγα λόγια, «the name of the game» πλέον στη Μυτιληναίος είναι «Διεθνοποίηση». Στο θέμα της έδρας πάντως, παρότι ρωτήθηκε πιεστικά στη χθεσινή γενική συνέλευση, ο πρόεδρος δεν άνοιξε τα χαρτιά του.

 

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΙΙ: Μέχρι και για την πολιτική (και προεκλογική) διελκυστίνδα των ημερών σε θέματα φορολογίας ρωτήθηκε ο Ευάγγελος. Το σχόλιό του ήταν σαφές και αφορά τα κόμματα της αντιπολίτευσης: Μετά από 10 χρόνια μνημονίων και άγριας φορολόγησης για τους πολίτες, είναι ολέθριο λάθος να ανακινούνται προεκλογικά τέτοια θέματα, είπε.

Ούτε τη λέξη φόρος δεν πρέπει να λένε.

 

ΤΑΙΠΕΔ: Την επόμενη εβδομάδα κληρώνει για το λιμάνι του Ηρακλείου, καθώς αναμένεται η αποσφράγιση την οικονομικών προσφορών για τουλάχιστον το 67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου».

Η κοινοπραξία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την Aviareps (συνδέεται με τον όμιλο IOGR του Γιάννη Γρύλου της SKY express) και τη Nectar Holdings είναι από τη μία πλευρά και ο όμιλος Grimaldi από την άλλη.

Σε περίπτωση που η απόκλιση μεταξύ των δύο προσφορών υπερβαίνει το 10%, το ΤΑΙΠΕΔ θα ενεργοποιήσει τη διαδικασία υποβολής βελτιωμένων προσφορών και έπεται συνέχεια…

 

FOSUN: Ο κινεζικός όμιλος ήταν ο πωλητής των ξενοδοχείων που απέκτησε η Goldman Sachs, ένα ντιλ που ανακοινώθηκε χθες και αφορούσε μεταξύ άλλων χαρτοφυλάκιο οκτώ ξενοδοχείων με τα brands Casa Cook και Cook’s Club στη χώρα μας, σηματοδοτώντας μια ακόμα κίνηση του ομίλου στον χώρο των ελληνικών ξενοδοχείων

Τα στελέχη, πάντως, που «έτρεχαν» από το Λονδίνο τα ξενοδοχεία και ανήκαν στη Fosun Tourism Group θα παραμείνουν επί το έργον.

Σε ό,τι αφορά τον ίδιο τον όμιλο της Fosun, θα συνεχίσει να έχει «έμμεση» παρουσία στον ελληνικό τουρισμό, μέσω της Thomas Cook που ελέγχει. Η τελευταία από το 2022 ξανασυστήθηκε στους ταξιδιώτες ως online travel agency και πουλάει πακέτα σε τουριστικούς προορισμούς, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

 

QUEST: Το ΔΣ εισηγείται τη θέσπιση προγράμματος δωρεάν διάθεσης σε εκτελεστικά μέλη του ΔΣ (εξαιρείται ο πρόεδρος) και σε CEOs συνδεδεμένων εταιρειών ως 233.816 ιδίων μετοχών για τη χρήση 2022.

Οι ίδιες μετοχές θα διατεθούν δωρεάν, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2025, χωρίς υποχρέωση διακράτησης.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει της εγκεκριμένης πολιτικής αποδοχών, το 30% των μεταβλητών αποδοχών αποδίδεται σε μετοχές, εφόσον επιτευχθούν επιπρόσθετοι στόχοι του τριετούς προγράμματος.

 

QUEST II: Μεικτό μέρισμα 0,20 ευρώ ανά μετοχή (0,19 ευρώ καθαρό) εισηγείται το ΔΣ της εταιρείας στο σώμα μετόχων. Από το μέρισμα, το 0,130758 ευρώ αντιστοιχεί στη διανομή κερδών χρήσης 2022.

Σε αυτό προστίθενται τα υπόλοιπα κερδών εις νέων χρήσεων 2019 και 2020, ύψους 1,28 και 6,14 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v