ΠΡΟΣΩΠΑ

Σπ. Κυρίτσης: Μία λύση για την περιφέρεια

Σπ. Κυρίτσης: Μία λύση για την περιφέρεια

Εναλλακτική επιλογή ήδη εισηγμένων που θέλουν να μειώσουν το κόστος τους αποτελεί η ΕΝ.Α., τονίζει ο Σ. Κυρίτσης της Τ. Κύπρου. Συμπεράσματα από τη λειτουργία της με αφορμή τα "γενέθλια" ενός έτους.

Μαθητής του Buffett ο καλύτερος διαχειριστής Α/Κ

Μαθητής του Buffett ο καλύτερος διαχειριστής Α/Κ

Λάτρης των μετοχών αξίας, των small caps και μαθητής του Warren Buffett, ο John Deysher του Pinnacle Value Fund είναι ο «διαχειριστής της χρονιάς», καθώς κατάφερε να χάσει μόλις 16,9% σε ένα καταστροφικό έτος.

Κουφάρης: Προέχει η εμπιστοσύνη των επενδυτών

Κουφάρης: Προέχει η εμπιστοσύνη των επενδυτών

Οι χρηματιστηριακές αγορές και το ΧΑΚ θα αντέξουν και αυτή την κρίση, όπως άντεξαν και άλλες κρίσεις στο παρελθόν, για το καλό τόσο των οικονομιών όσο και των επενδυτών. Γράφει ο πρόεδρος του ΧΑΚ, κ. Γεώργιος Κουφάρης.

Δ. Τζάνας: Χαμηλές προσδοκίες το 2009

Δ. Τζάνας: Χαμηλές προσδοκίες το 2009

Έτος πενιχρών προσδοκιών στο μέτωπο τόσο της οικονομίας όσο και των μετοχικών αποδόσεων και της εταιρικής κερδοφορίας είναι το 2009, "annus horribilis" το 2008. Οι προοπτικές της Ελλάδας. Γράφει ο Δημ. Τζάνας.

Δ. Λευτάκης: Το τέλος της αγοράς ταύρων

Δ. Λευτάκης: Το τέλος της αγοράς ταύρων

Μια ενδελεχής ανασκόπηση των όσων συνέβησαν στο 2008 δείχνει ότι η παγκόσμια οικονομία δεν έχει δει ακόμη τα χειρότερα. Ποια στοιχεία συνετέλεσαν στη διεθνή κρίση. Γράφει ο Δ. Λευτάκης.

"Οι κλασικές επενδύσεις αντίδοτο στην κρίση"

Τα παραδοσιακά μοντέλα επενδύσεων λειτουργούν πιο αποτελεσματικά και μειώνουν τον κίνδυνο που αναλαμβάνουν οι επενδυτές, ιδίως εν μέσω βαθιάς ύφεσης και κρίσης στο τραπεζικό σύστημα. Γράφει ο Θ. Κρίντας.

Ο broker, τα εγγυημένα και μια κατάρρευση

Όταν οι brokers από "θεοί" γίνονται αποδιοπομπαίοι τράγοι και όταν τα εγγυημένα προϊόντα γίνοντα άχρηστα χαρτιά. Σχέσεις διαπλοκής και εξουσίας. Η κατάρρευση ενός κολοσσού, διά χειρός Μ. Χατζηδάκη.

Π. Καβουρόπουλος: Καλό το 2007 για μετοχικά Α/Κ

Ιδιαίτερα ικανοποιητικές αποδόσεις για 5ο συνεχόμενο έτος εμφάνισαν τα μετοχικά Α/Κ τονίζει ο Γενικός Σύμβουλος της ΕΘΕ, Π. Καβουρόπουλος. Ωστόσο, ο θεσμός πρέπει να υποστηριχτεί και να αξιοποιηθεί για το ασφαλιστικό σύστημα.

Οι τιμές-στόχοι και οι στόχοι των επενδυτών

Οι αναλύσεις των επαγγελματιών έχουν χρησιμότητα αλλά και περιορισμούς, αναφέρει ο κ. Θ. Κρίντας, εξηγώντας πώς λειτουργούν. Τα 3+1 στοιχεία για σωστή τοποθέτηση σε μετοχές, χωρίς... ταχύμετρο.  

To "Eθνικό"... πρόβλημα του Γενικού Δείκτη

Σοβαρά ερωτήματα εγείρονται για την αντιπροσωπευτικότητα του Γ.Δ. αλλά και τη χρησιμότητά του ως δείκτη για αποτελεσματικά χαρτοφυλάκια, λόγω των στρεβλώσεων που προκύπτουν. Τι δείχνει σχετική έρευνα.

Η ύφεση θα... σώσει τις ΗΠΑ

Αρκεί η αντίδραση την ύστατη ώρα;

P. Morici: ”Αφελής” Bernanke- ”Διεφθαρμένη” Wall

”Η Ελλάδα μπροστά στη νέα πραγματικότητα”

Νέο εργαλείο για τον επενδυτή: Τα CFDs

Μ. Χατζηδάκης: Οι νέες προκλήσεις του 2008

Tobias Levkovich: ”Επιστροφή” στις βασικές αξίες

Αυξημένη αβεβαιότητα στις αγορές

MIFID: Οργανωμένη… αναρχία στις αγορές

Ανάπτυξη και κίνδυνοι για τον ανοδικό κύκλο

v