Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΡΟΣΩΠΑ

Οι προοπτικές της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου

Οι προοπτικές της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου

Για το 2016, οι αγορές φαίνεται να προεξοφλούν ότι η αύξηση της παραγωγής θα είναι μεγαλύτερη από την αύξηση της ζήτησης. Πώς θα επέλθει η ισορροπία στην αγορά του μαύρου χρυσού. Ποιες είναι οι εκτιμήσεις για τις τιμές.

Οι ευρωαγορές αγνοούν το ενδεχόμενο Grexit

Οι ευρωαγορές αγνοούν το ενδεχόμενο Grexit

Ο κίνδυνος ενός ελληνικού ατυχήματος δεν έχει αποτιμηθεί καθόλου στις αγορές μετοχών. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε οι επενδυτές θα σπεύσουν μαζικά προς την έξοδο. Το εσωτερικό έγγραφο της Deutsche Bank και ο ρόλος της ΕΚΤ. Γράφει ο Χρ. Αλωνιστιώτης.

Ισχύει το «Sell in May and go away»;

Ισχύει το «Sell in May and go away»;

Πόση βάση υπάρχει στη γνωστή χρηματιστηριακή ρήση που προτείνει κλείσιμο του χαρτοφυλακίου το Μάιο; Τα εντυπωσιακά ευρήματα από την ιστορική μελέτη του Dow Jones από το 1960. Γράφει ο Ι. Κουφός της Guardian Trust.

ΧΑ: Ο δεκάλογος του... αγοραστή

ΧΑ: Ο δεκάλογος του... αγοραστή

Με ποια επιχειρήματα αυτοί που πηγαίνουν κόντρα στο ρεύμα βγαίνουν αγοραστές στα τρέχοντα επίπεδα αποτιμήσεων. Γιατί παραβλέπουν τα αρνητικά σενάρια για τη χρηματοδότηση της χώρας, τις συστημικές τράπεζες και την πορεία την οικονομίας.

Ν. Χρυσοχοΐδης: Ποιες μετοχές επιλέγει από το ΧΑ

Ν. Χρυσοχοΐδης: Ποιες μετοχές επιλέγει από το ΧΑ

Ο γνωστός χρηματιστής σκιαγραφεί το απαιτούμενο χαρτοφυλάκιο που «είναι ικανό να κοντράρει» την εγχώρια πολιτική αβεβαιότητα, εστιάζοντας στις μετοχές του ΧΑ και στα ελληνικά εταιρικά ομόλογα που επιλέγει για το 2015.

Γιάννης Πολυχρονίου: Τι «βλέπει» για κίνδυνο Grexit και Γενικό Δείκτη

Ο πρόεδρος του ΣΕΔΥΚΑ μιλά για τα καυτά θέματα της χρηματιστηριακής επικαιρότητας, προειδοποιώντας πως η ελληνική οικονομία δεν αντέχει νέες εκλογές. Το θετικό σενάριο για το ΧΑ, η ΕΧΑΕ και το ομόλογο του ΟΤΕ.

Ποια είναι τα όρια της πτώσης του ευρώ

Τι κρύβει η διαρκής υποχώρηση του ευρωπαϊκού νομίσματος τους τελευταίους μήνες. Τα σενάρια για Grexit και η δυναμική της οικονομίας. Πόσο πιθανή είναι μια... ανάποδη κίνηση στην επιβεβαίωση των προσδοκιών. Γράφει ο Κ. Μαράτος.

ΧΑ: Annus Horribilis - Η απόλυτη αβεβαιότητα του 2015

Ποιοι παράγοντες σε εσωτερικό και εξωτερικό θα επηρεάσουν το χρηματιστήριο τη χρονιά που έρχεται. Το σενάριο της σύντομης άρσης της αβεβαιότητας και ο κίνδυνος περιθωριοποίησης. Πώς αναμένεται να επιδράσουν ΗΠΑ και Κίνα.

ΧΑ: Τα νέα τεχνικά σήματα της αγοράς

Ποιες μετοχές προκρίνει ο επικεφαλής στρατηγικής της Solidus AΕΠΕΥ για το πρώτο εξάμηνο του 2015. Τι «δώρα» ζητά η αγορά από τους πολιτικούς για το νέο έτος. Τα επόμενα κρίσιμα ορόσημα για το Γενικό Δείκτη.

Saxo Bank: Ποια νομίσματα θα «τρέξουν» το 2015

Η αγορά συναλλάγματος θα ξυπνήσει από το λήθαργο το επόμενο έτος προβλέπει η Saxo Bank. Εκτιμά πως θα συνεχιστεί η ενίσχυση του δολαρίου. Βλέπει πρόγραμμα πλήρους ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ. Θέτει 4 κρίσιμα ερωτήματα.

Saxo Bank: Οι 10 ακραίες προβλέψεις για το 2015

Ψήφος εμπιστοσύνης από Einhorn στις ελληνικές τράπεζες

Τα λάθη που δεν πρέπει να κάνει ο μάνατζερ

Επενδύσεις: «Συνταγή επιτυχίας η ενεργή διαχείριση»

Αγωνία για τις εξελίξεις στον επιχειρηματικό κόσμο

Saxo: Γιατί δεν αναμένεται νέα πτώση του ευρώ το Q4

Danièle Nouy: Aυστηρή αλλά δίκαιη εποπτεία στις τράπεζες

Εντεκα στελέχη «αποκρυπτογραφούν» ΧΑ & οικονομία

Fast Finance: Τι λέει για ΓΔ, τράπεζες και ΕΚΤ

Π. Δεπόλας: Γιατί εξαγοράσαμε την Αθηναϊκή Χρηματιστηριακή

v