ΠΡΟΣΩΠΑ

Στις ξένες αγορές το κλειδί της ανόδου

Στις ξένες αγορές το κλειδί της ανόδου

Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά κατέγραψε νέα υψηλά επταετίας, με καταλύτη ανόδου την πορεία των διεθνών αγορών. Στο πλαίσιο αυτό, είναι εύλογο το ερώτημα για τις προοπτικές συνέχισης της ανόδου στα διεθνή χρηματιστήρια. ”Ο κύκλος της ανόδου δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί”, εκτιμά ο Ιωάννης Νοικοκυράκης, Υπεύθυνος Ανάλυσης Μετοχών της ΑΤΕ Χρηματιστηριακής, συνιστώντας ενεργό στρατηγική με κατοχύρωση κερδών και επιλεκτική αναδιάρθρωση.

Στις διεθνείς αγορές το κλειδί

Στις διεθνείς αγορές το κλειδί

Τα θεμελιώδη στοιχεία, η τάση εξωστρέφειας και οι προσδοκίες για τα μελλοντικά μεγέθη των εταιρειών δικαιολογούν σε ικανό βαθμό τις τρέχουσες αποτιμήσεις της εγχώριας αγοράς καθώς και υψηλότερες σε ορισμένες περιπτώσεις υποστηρίζει ο κ. Αριστοτέλης Νινιός, προσθέτοντας παράλληλα ότι τον πρώτο λόγο έχουν οι διεθνείς αγορές.

Κύπρος: Το Ελντοράντο του international banking

Κύπρος: Το Ελντοράντο του international banking

Σε πραγματικό Ελντοράντο εξελίσσεται για τις κυπριακές τράπεζες το international banking με αιχμή του δόρατος τις καταθέσεις από τη Ρωσία τονίζει ο κ. Θεοφάνης Λίβερας υπογραμμίζοντας πως η Τράπεζα Κύπρου ανοίγει θυγατρική στη Μόσχα και η Ελληνική Τράπεζα προτίθεται να ενισχύσει το εκεί υπάρχον γραφείο αντιπροσωπείας που διαθέτει. Θετικά δε αναμένει να επιδράσει η μείωση περιοριστικών όρων για τις καταθέσεις από την Κεντρική Τράπεζα.

”Απαιτείται διαφοροποιημένη στρατηγική”

”Απαιτείται διαφοροποιημένη στρατηγική”

Υπομονή χρειάζεται προκειμένου να αποσαφηνιστεί η ακριβέστερη τάση της αγοράς καθώς και να συνεκτιμηθούν πιθανά νέα δεδομένα, αλλά το σίγουρο είναι ότι οι αγορές έχουν εισέλθει σε φάση εντονότερων χρηματιστηριακών διακυμάνσεων. Επίσης, ο βαθμός συσχέτισης μεταξύ των αγορών έχει αυξηθεί, ενώ αρνητικό στοιχείο αποτελεί και το γεγονός ότι αυξήθηκε σημαντικά risk premium. Γράφει ο κ. Σπ. Παπαθανασίου.

Πώς θα επιστρέψουν οι ιδιώτες στη Σοφοκλέους;

Πώς θα επιστρέψουν οι ιδιώτες στη Σοφοκλέους;

Η έλλειψη διαθεσίμων, η οικονομική ανασφάλεια, η χαμηλή επενδυτική παιδεία και ο υψηλός βαθμός καχυποψίας για το χρηματιστήριο (λόγω 1999) είναι μερικοί από τους λόγους που κρατούν τους επενδυτές μακριά από τη Σοφοκλέους, επισημαίνει ο κ. Δημήτρης Τζάνας, Σύμβουλος Επενδύσεων της Proton Bank. Πού εντοπίζει ο ίδιος τα εργαλεία για την... υγιή επιστροφή τους;

”Ευκαιρία για κατοχύρωση υπεραξιών”

Η αύξηση της ρευστότητας ενδεχομένως να ήταν σωστή κίνηση μεσοπρόθεσμα καθώς ο Γ.Δ. έχει καλύψει μεγάλο μέρος των προσδοκιών. Ο φόβος για διόρθωση των τιμών τον Φεβρουάριο έχει αποτυπωθεί στην Αγορά Παραγώγων, ενώ στήριξη θα αναζητήσει η εγχώρια αγορά από τα αποτελέσματα των εισηγμένων τονίζει ο κ. Ν. Καυκάς της Magna Trust.

Ενδιαφέρουσα η συγκυρία για τη Σοφοκλέους

Σε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συγκυρία δείχνει να βρίσκεται η χρηματιστηριακή αγορά. Οι νέες υπέρογκες αυξήσεις κεφαλαίου, η κινητικότητα στον ευρύτερο τραπεζικό χώρο, η αύξηση των ενεργών χρηματιστηριακών κωδικών και η ενίσχυση της συμμετοχής των ξένων θεσμικών επενδυτών στο Χρηματιστήριο Αθηνών αποτελούν ”ψήφο εμπιστοσύνης” στην ελληνική κεφαλαιαγορά.

Προοπτική ενίσχυσης της ανόδου για το 2007

Τα ισχυρά θεμελιώδη των ελληνικών επιχειρήσεων και το θετικό περιβάλλον διεθνώς (επιτόκια, ενίσχυση ευρωπαϊκής οικονομίας) επιτρέπουν αισιοδοξία για το νέο χρηματιστηριακό έτος αναφέρει ο υπεύθυνος ανάλυσης μετοχών της ΑΤΕ Χρηματιστηριακή κ. Ι. Νοικοκυράκης, ενώ επισημαίνει ότι πιθανή διόρθωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επιλεκτική αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου.

Συντηρείται το θετικό κλίμα

Το 2006 ”κλείνει” μια καλή χρηματιστηριακή χρονιά κατά τη διάρκεια της οποίας επενδύσεις και επιχειρηματικές συμφωνίες οδήγησαν τις αποτιμήσεις στη Σοφοκλέους σε υψηλά επίπεδα, γράφει ο διευθύνων σύμβουλος της EUROXX ΑΧΕΠΕΥ Αρ. Νινιός.

Δίκαιη η αποτίμηση της αγοράς

Δίκαια αποτιμημένη είναι η Σοφοκλέους στην ευρύτερη ζώνη των 4.300 μονάδων, επισημαίνει ο κ. Ν. Καύκας, Υπεύθυνος παραγώγων & ξένων αγορών Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ, εκτιμώντας ότι η αγορά ενδεχομένως να συνεχίσει την καλή πορεία της το 2007. Εκτιμήσεις για τους κλάδους που θα υπεραποδώσουν το νέο έτος.

Προβληματίζουν οι εισφορές των αλλοδαπών Α/Κ

Τι βλέπουν οι ξένοι και επενδύουν

Σε μακροχρόνιο ανοδικό κύκλο η Σοφοκλέους

Ραντεβού το Σεπτέμβρη; Μάλλον όχι!

Άμυνα στις ”κακοτοπιές” των ημερών

Ν. Χρυσοχοΐδης: Δύο χαρτοφυλάκια για επενδυτές

Ν. Φίλιππας: Η εικόνα των μετοχικών Α/Κ το 2005

”Μήπως η προσδοκία είναι άλλη όψη της αμφιβολίας;”

Τα εξάμηνα διεύρυναν το χάσμα μεγάλων - μικρών

Η αγορά υποστηρίζει τις (αναγκαίες) μεταρρυθμίσεις

v