ΠΡΟΣΩΠΑ

Οι ευθύνες Fed και ο κίνδυνος παγκόσμιας κρίσης

Οι ευθύνες Fed και ο κίνδυνος παγκόσμιας κρίσης

Ο τερματισμός της πολιτικής QE της Fed, που χρηματοδότησε με ζεστό χρήμα τα ελλείμματα του ισοζυγίου των αναπτυσσόμενων οικονομιών, θα οδηγήσει σε νέα κρίση, σημειώνει ο Stephen Roach.

Γκρίζα τεχνικά σήματα για το Γενικό Δείκτη

Γκρίζα τεχνικά σήματα για το Γενικό Δείκτη

Η χρηματιστηριακή αγορά δείχνει να έχει εισέλθει σε μια περίοδο παρατεταμένης αναμονής μέχρι τις γερμανικές εκλογές, αλλά και τις εξελίξεις σχετικά με το ελληνικό χρέος. Η θερινή ραστώνη και οι τεχνικές ενδείξεις για τη συνέχεια. Γράφει ο Σπ. Παπαθανασίου.

ΧΑ: Θετικοί δείκτες Vs χαμηλού τζίρου

ΧΑ: Θετικοί δείκτες Vs χαμηλού τζίρου

Επενδυτική άπνοια, χαμηλή συναλλακτική κίνηση αλλά και αναμονή για τις γερμανικές εκλογές χαρακτηρίζουν τη Σοφοκλέους. Τι αποκαλύπτει η τεχνική εικόνα. Θετικά σινιάλα από διεθνείς αγορές. Το θέμα των τραπεζών.

Ευκαιρίες & παγίδες στα ελληνικά εταιρικά ομόλογα

Ευκαιρίες & παγίδες στα ελληνικά εταιρικά ομόλογα

Οι τρέχουσες τιμές, οι αποδόσεις και τα βασικά χαρακτηριστικά των ελληνικών εταιρικών ομολόγων. Αναλυτικοί πίνακες. Εννέα στοιχεία που πρέπει να γνωρίζουν οι επενδυτές. Γράφει ο Σπύρος Παπαθανασίου.

TAGS ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Αθροιστική ψήφος: Δυνατό όπλο για μικρομετόχους

Αθροιστική ψήφος: Δυνατό όπλο για μικρομετόχους

Τι είναι η αθροιστική ψήφος, πως λειτουργεί και πως μπορεί να συμβάλλει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ διοικήσεων και μετόχων. Πώς πρέπει να κινηθούν οι μέτοχοι μειοψηφίας. Γράφει ο Μπ. Εγγλέζος.

Πώς θα πέσει ρευστότητα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Τα παραδείγματα Ιταλίας, Ισπανίας, Γερμανίας και η ανάγκη δημιουργίας αγοράς ομολογιακών εκδόσεων και στην Ελλάδα. Γιατί η πτώση των επιτοκίων δημιουργεί τις προϋποθέσεις. Τα απαραίτητα κίνητρα και η ΤτΕ.

TAGS ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Solidus: Οι "ιδιαιτερότητες" των ελληνικών warrants

Τα χαρακτηριστικά των warrants που ενδέχεται να οδηγήσουν σε σημαντική απόκλιση της τιμής τους από τη θεωρητική τους αξία αναλύει ο Σέργιος Μελαχροινός της Solidus Χρηματιστηριακής. Οφέλη και κίνδυνοι. Τι πρέπει να προσέξετε.

TAGS ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

ΕΤFs: Το πλέον ευφυές επενδυτικό εργαλείο

Γιατί τα Exchange Traded Funds κυριάρχησαν στις διεθνείς αγορές. Τι προσφέρουν και που πλεονεκτούν. Οι λόγοι που έμειναν στην "αφάνεια" στην Ελλάδα. Τι θα πρέπει να γίνει τώρα. Γράφει ο Κίμων Βολίκας.

Πόσο αποτελεσματικός & επικίνδυνος είναι ο FT-25

Πώς ο δείκτης οδηγεί σε μικρότερη απόδοση έναντι του ρίσκου που εμπεριέχει. Ποιες μετοχές έχουν τον "ελάχιστο" δυνατό κίνδυνο και ποιες το "μέγιστο". Οι διαφοροποιήσεις. Γράφει ο Π. Ξυδώνας.

Πρώτα απ’ όλα η αποταμίευση!

Η κρίση επανέφερε στην επικαιρότητα μία από τις απλούστερες "έννοιες" των οικονομικών: την αποταμίευση. Μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση μιας περιουσίας και δεν αφορά μόνο στα νοικοκυριά. Έχει όμως τα μυστικά της.

Soros: "Κίνδυνος για την Ε.Ε. η Γερμανία"

Η επίδραση του φόβου στις επενδύσεις

Οι "10 εντολές" της Wall Street

Dr Boom εναντίον Dr Doom και η νέα bull market

Ο κίνδυνος ρευστότητας και οι ελληνικές μετοχές

Eurobank: Προτάσεις για 4 κατηγορίες επενδύσεων

Τ. Παναγιωτάκης: Επενδυτική "όαση" τα Α/Κ

Ξενόφος: Η κρίση αναδεικνύει νικητές... τα Α/Κ

Δ. Σκαλαίος: Πακέτο 28 δισ. ή bridge finance;

Σταδιακή -και επιλεκτική- επιστροφή προς μετοχές

v