Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΡΟΣΩΠΑ

Πολυχρονίου: Οι προοπτικές του ΧΑ το 2017

Πολυχρονίου: Οι προοπτικές του ΧΑ το 2017

Θετικό κλείσιμο αξιολόγησης και σταθερό πολιτικό κλίμα είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την καλλιέργεια προσδοκιών όσον αφορά στην πορεία του ΧΑ, τονίζει ο πρόεδρος του ΣΕΔΥΚΑ. Οι προοπτικές που διαφαίνονται για το 2017.

Stock picking επιλέγουν και φέτος οι αναλυτές

Stock picking επιλέγουν και φέτος οι αναλυτές

Γιατί παραμένει χαμηλή η ορατότητα για το 2017. Ποιες μετοχές συγκεντρώνουν ενδιαφέρον. Γράφουν οι Απ. Μάνθος, Λ. Παπαϊωάννου, Π. Στεριώτης, Δημ Τζάνας, Μ. Χατζηδάκης.

Σε ποιες τιμές κλείνουν τα ντιλ σε Ελλάδα και εξωτερικό

Σε ποιες τιμές κλείνουν τα ντιλ σε Ελλάδα και εξωτερικό

Οι δείκτες που χρησιμοποιούνται στην εγχώρια αγορά για την αποτίμηση των συμφωνιών. Πού κυμαίνονται σε σύγκριση με το διεθνές περιβάλλον. Ποιος εγχώριος κλάδος πληρώνει premium. Γράφει ο Ν. Γεωργιάδης.

Saxo: Τα καλά και τα κακά νέα για τις οικονομίες

Saxo: Τα καλά και τα κακά νέα για τις οικονομίες

Γιατί οι συνθήκες επανέρχονται στο φυσιολογικό. Οι προβλέψεις για την πορεία των επιτοκίων. Οι προοπτικές της Κίνας. Στο 1,3% εκτιμάται ότι θα κινηθεί η ανάπτυξη στην ευρωζώνη το επόμενο έτος.

Οι προοπτικές των πολύτιμων μετάλλων το 2017

Οι προοπτικές των πολύτιμων μετάλλων το 2017

Τι θα καθορίσουν την πορεία των τιμών σε χρυσό, ασήμι, πλατίνα και παλλάδιο το επόμενο έτος. Οι αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών και η πορεία του δολαρίου. Ο ρόλος των αναδυόμενων οικονομιών. Γράφει ο Π. Στεριώτης.

Φέγγος: Πώς θα ανακάμψει η ελληνική κεφαλαιαγορά

Ο πρόεδρος της Versal ΑΕΠΕΥ μιλά για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου να τονωθεί η εγχώρια κεφαλαιαγορά. Θέτει ως «προτάγματα» τη μείωση της φορολογίας αλλά και τη χαλάρωση των ασφυκτικών ρυθμίσεων.

Οι 10 «ακραίες Προβλέψεις» της Saxo Bank για το 2017

Θα είναι, άραγε, φέτος η χρονιά που η Κίνα θα ξεπεράσει τις προσδοκίες ανάπτυξης, το Brexit θα μετατραπεί σε Bremain, και οι ιταλικές τράπεζες θα αποτελέσουν την κατηγορία μετοχών με τις καλύτερες αποδόσεις;

Γιατί οι ευρωαγορές γύρισαν την πλάτη στα ρεκόρ

Τι «αποκαλύπτουν» οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Ο ρόλος των κεντρικών τραπεζών. Πώς επηρεάζουν την ΕΕ οι πολιτικές «αναταράξεις» και το... δόγμα της δημοσιονομικής πειθαρχίας. Γράφει ο Ν. Γεωργιάδης.

Γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να νικήσει η Κλίντον

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Saxo Bank υποστηρίζει ότι ουσιαστικά τις εκλογές δεν τις κέρδισε ο Ντόναλντ Τραμπ..., τις έχασε η Κλίντον. Όπως σημειώνει, οι πολιτικές Τραμπ δεν αποτελούν απάντηση, όμως μια δραστική αλλαγή ήταν απαραίτητη.

Η αυστηρή εποπτεία αλλάζει το χάρτη των επενδύσεων

Οι κανόνες που αποφάσισε να επιβάλει στις επενδύσεις συναλλάγματος και στα CFDs η ESMA θα προστατέψουν τα συμφέροντα των πελατών και επιπλέον θα γιγαντώσουν τόσο τις OTC, όσο και τις χρηματιστηριακές συναλλαγές. Γράφει ο Αλ. Μωραϊτάκης.

Jakobsen: Η νίκη Τραμπ σπάει το κοινωνικό συμβόλαιο

Πώς θα κινηθεί η Wall Street την επομένη της κάλπης

Jakobsen: Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε από τις εκλογές στις ΗΠΑ

Η άνοδος του δολαρίου βάζει προσωρινά φρένο στο πετρέλαιο

Τώρα αρχίζει το παιχνίδι στις αγορές συναλλάγματος

Jakobsen (Saxo Bank): Φορέστε τα κράνη σας!

Τα καλά και τα... άσχημα νέα για τους επενδυτές

«Επενδυτικά καταφύγια» που προσφέρουν τα ασφαλιστικά προϊόντα

Γιατί δεν πείθουν πια οι κεντρικοί τραπεζίτες

Η αγορά εμφανίζει ολοένα και περισσότερες φούσκες

v