Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ

Ανακοίνωση επιχειρηματικών εξελίξεων

Ολοκληρώθηκε η πώληση του συνόλου των μετοχών της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ

Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.» (εφεξής η «Εταιρεία»), ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με τους Κανονισμούς (ΕΕ) 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου & Συμβουλίου και του Χρηματιστηρίου Αθηνών, για τα εξής:

Σε συνέχεια της από 30.03.2023 συμφωνίας πώλησης του συνόλου των μετοχών εκδόσεως της ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε., κυριότητας της Εταιρείας και της 100% θυγατρικής της ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε., προς την εταιρεία με την επωνυμία INTRAKAT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ (η «Συναλλαγή») και της από 24.04.2023 σχετικής έγκρισης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε., η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Ολομέλεια, με την υπ' αριθμ. 830/07.11.2023 απόφασή της, ενέκρινε ομόφωνα την εν λόγω Συναλλαγή.

Κατόπιν τούτου, ολοκληρώθηκε σήμερα η Συναλλαγή (financial closing), με την καταβολή του συνολικού ποσού €110,8 εκ. που συμφωνήθηκε ως μετοχική αξία, ενώ ποσόν €114 εκ. θα καταβληθεί σταδιακά εντός 19 μηνών από την ολοκλήρωση της συναλλαγής ως αποπληρωμή ενδοομιλικού δανεισμού.

Με την ολοκλήρωση της Συναλλαγής, ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ:

  • Ισχυροποιεί περαιτέρω τη χρηματοοικονομική του θέση, μέσω ενίσχυσης της λειτουργικής και καθαρής του κερδοφορίας και των αντίστοιχων περιθωρίων κέρδους.
  • Ενισχύει σημαντικά τη ρευστότητά του και κατά συνέπεια τη δυνατότητά του, αφενός να χρηματοδοτήσει απρόσκοπτα το επενδυτικό του σχέδιο και αφετέρου να επιστρέψει κεφάλαια στους μετόχους. 

          Κηφισιά, 08.11.2023

Ανακοίνωση σχετική με επιχειρηματικές εξελίξεις

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v