Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένη αισιοδοξία στις ασιατικές αγορές για νίκη Κλίντον

Στις ΗΠΑ στραμμένη η προσοχή των επενδυτών, που αισιοδοξούν για νίκη Κλίντον, όμως κρατούν "μικρό καλάθι", μετά το "πάθημα" του Brexit. Ανοδικά το μεξικανικό πέσο.

Σε θετικό πεδίο τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στις σημερινές εκλογές στις ΗΠΑ. Οι επενδυτές είναι αισιόδοξοι για μια νίκη της Κλίντον, ωστόσο τηρούν επιφυλακτική στάση, καθώς δεν ξεχνούν την «έκπληξη» που τους επιφύλασσε το δημοψήφισμα στη Βρετανία για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το μεξικανικό πέσο, που ενισχύεται καθώς αυξάνονται οι πιθανότητες ήττας του Τραμπ, διατήρησε τα ισχυρά κέρδη της Δευτέρας.

Οι επενδυτές γενικά θεωρούν πως η Χίλαρι Κλίντον προσφέρει μεγαλύτερη βεβαιότητα και σταθερότητα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,3%, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε σταθεροποιητικά στις 17.171 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,19% ο δείκτης Hang Seng στις 22.845 μονάδες, κατά 0,21% ο ASX στις 5.342 μονάδες, κατά 0,28% ο δείκτης Kospi στις 2.003 μονάδες, κατά 0,47% ο Shanghai Composite στις 3.148 μονάδες και κατά 0,46% ο CSI στις 3.372 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v