Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αρνητικό έδαφος οι ασιατικές αγορές

Στο επίκεντρο παραμένει η εμπορική διένεξη ΗΠΑ-Κίνας και οι επιπτώσεις της στην παγκόσμια ανάπτυξη.

Πτωτική κίνηση στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να στρέφονται στην ασφάλεια των κρατικών ομολόγων λόγω των ανησυχιών για τις επιπτώσεις που θα έχει στην παγκόσμια ανάπτυξη η μη επίτευξη εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Το Πεκίνο είπε χθες Τρίτη πως ο κινέζος αντιπρόεδρος Λιου Χε θα επισκεφθεί την Ουάσινγκτον την Πέμπτη και την Παρασκευή για εμπορικές διαπραγματεύσεις, σε μια ύστατη προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία και να αποφευχθεί η απότομη αύξηση των δασμών στα κινεζικά προϊόντα που έχει ζητήσει ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο, οι αναλυτές θεωρούν πως δύσκολα θα καταφέρουν σε οι δυο πλευρές να γεφυρώσουν τις διαφορές τους μέσα σε μόνο δυο ημέρες.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας  υποχωρούσε κατά 0,55% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατέγραφε πτώση περίπου 1,5% στις 21.602 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,6% ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.908 μονάδες, κατά 0,77% ο CSI στις 3.692 μονάδες, απώλειες 0,96% για τον Hang Seng στις 29.076 μονάδες, 0,28% για τον Kospi στις 2.170 μονάδες και 0,5% για τον ASX στις 6.351 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v