Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στην Κίνα παρά τους υψηλότερους δασμούς

Οι κινεζικές μετοχές, εξαιρετικά ευμετάβλητες, κατέγραψαν σημαντική πτώση αμέσως μόλις τέθηκαν σε ισχύ οι υψηλότεροι δασμοί, στη συνέχεια όμως έκαναν ράλι που φτάνει το 3%.

Έντονη μεταβλητότητα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προσοχή επικεντρωμένη στην εξέλιξη της σινοαμερικανικής εμπορικής διένεξης.

Οι ΗΠΑ έθεσαν σε ισχύ τους αυξημένους δασμούς, στο 25%, στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων αξίας 200 δισ. δολαρίων, με την Κίνα να απειλεί με αντίμετρα, την ώρα που συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στην Ουάσινγκτον μεταξύ του αντιπροέδρου της Κίνας, του αμερικανού εμπορικού αντιπροσώπου και του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, προκειμένου έστω και την ύστατη στιγμή οι δυο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία. Σημειώνεται πως παρά την θέση σε ισχύ των υψηλότερων δασμών, οι δυο πλευρές θα συνεχίσουν κανονικά σήμερα τις διαπραγματεύσεις τους.

Οι κινεζικές μετοχές, εξαιρετικά ευμετάβλητες, κατέγραψαν σημαντική πτώση αμέσως μόλις τέθηκαν σε ισχύ οι υψηλότεροι δασμοί, στη συνέχεια όμως έκαναν ράλι.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας, που νωρίτερα έφτασε να υποχωρεί έως 1%, σταθεροποιείται στο περίπου +0,3%, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρούσε κατά 0,27% στις 21.344 μονάδες.

Κέρδη 3% για τον Shanghai Composite και 3,5% για τον CSI, 1% για τον Hang Seng στις 28.600 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,35% ο Kospi στις 2.109 μονάδες και κατά 0,25% ο ASX στις 6.393 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v