Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Οι αναφορές περί καθυστέρησης στην υπογραφή της ενδιάμεσης εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας, προκαλούν εκνευρισμό στους επενδυτές.

Ήπιες μεταβολές στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, που παραμένουν κοντά στα υψηλά πολλών μηνών, με τους επενδυτές να κινούνται επιφυλακτικά εν μέσω δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για καθυστερήσεις στην οριστικοποίηση μιας προκαταρκτικής εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε χθες πως η συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Κινέζου ομολόγου του Σι Τζινμπίνγκ για την υπογραφή ενδιάμεσης εμπορικής συμφωνίας, θα μπορούσε να καθυστερήσει μέχρι τον Δεκέμβριο, καθώς συνεχίζονται οι συζητήσεις αναφορικά με τους όρους της συμφωνίας και τον τόπο υπογραφής της.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,2% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε υψηλότερα κατά 0,11% στις 23.330 μονάδες.

Αμετάβλητος στις 2.978 μονάδες ο Shanghai Composite, υψηλότερα κατά 0,2% ο CSI στις 3.991 μονάδες, χωρίς αξιόλογη μεταβολή στις 2.144 μονάδες ο Kospi, ενώ ο δείκτης ASX έκλεισε με κέρδη 0,94% στις 6.836 μονάδες και με απώλειες 0,37% ο Hang Seng στις 27.586 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v