Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανάκαμψης στις ασιατικές αγορές

Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, αναμένοντας να δουν στοιχεία για την επίπτωση του κορωνοϊού στην παγκόσμια οικονομία.

Τον βηματισμό τους προσπαθούν να βρουν τα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά τις ισχυρές πιέσεις που δέχθηκαν ιδιαίτερα χθες, λόγω της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού, με ορισμένους dealers να εκτιμούν πως το δημοσίευμα της Wall Street Journal που έκανε λόγο για πιθανό εμβόλιο, συνέβαλε στη βελτίωση του κλίματος.

Πάντως, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, αναμένοντας να δουν στοιχεία για την επίπτωση του κορωνοϊού στην παγκόσμια οικονομία.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας δεν σημείωσε αξιόλογη μεταβολή ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε με πτώση 3,34% στις 22.605 μονάδες (υπενθυμίζεται πως χθες το Τόκιο ήταν κλειστό λόγω αργίας).

Απώλειες 0,6% για τον Shanghai Composite στις 3.013 μονάδες, 0,22% για τον CSI στις 4.123 μονάδες και 1,58% για τον ASX στις 6.953 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi καταγράφει κέρδη 1,18% στις 2.103 μονάδες και κατά 0,19% ενισχύεται ο δείκτης Hang Seng στις 26.873 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v