Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «κόκκινο» παραμένουν οι ασιατικές αγορές

Εξαερώθηκαν 3,6 τρισ. δολάρια από τις αγορές μέσα σε έξι μέρες, λόγω των ανησυχιών για τις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού. Προσπάθεια ανάκαμψης στην Κίνα.

Οι ανησυχίες για πανδημία συνεχίζουν να πιέζουν τις αγορές, ωστόσο στην Κίνα επιχειρείται ανάκαμψη. Οι παγκόσμιες αγορές, όπως σημειώνει το Reuters, κινούνται πτωτικά για έξι συνεχόμενες ημέρες, εξαλείφοντας αξία που ξεπερνά τα 3,6 τρισ. δολάρια. Αν και πολλά πράγματα παραμένουν άγνωστα αναφορικά με τον ιό, ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως οι επιπτώσεις του στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου είναι τεράστιες.

Οι αναλυτές έχουν ήδη υποβαθμίσει τις προβλέψεις τους για την ανάπτυξη στην κίνα και στον κόσμο, ενώ οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής σε Ασία, Ευρώπη και ΗΠΑ έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται για την δυνητικά μεγάλη οικονομική κάμψη που ανέμεναν εξ αρχής.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,5% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε με πτώση 2,13% στις 21.948 μονάδες.

Απώλειες 1,05% για τον Kospi στις 2.054 μονάδες, 0,78% για τον ASX στις 6.737 μονάδες και 0,2% για τον Hang Seng στις 26.644 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Shanghai Composite γύρισε οριακά θετικά (+0,11%) στις 2.991 μονάδες και ο CSI στις 4.084 μονάδες (+0,29%).

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v