Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε θετικό έδαφος οι ασιατικές αγορές

Ελπίδες ότι οι κεντρικές τράπεζες θα μπορούσαν να αναλάβουν δράση για τον οικονομικό αντίκτυπο της επιδημίας του κορωνοϊού. Μείωση επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας. Δυναμικό άλμα χθες στη Wall. Κέρδη 1,6% για το αργό.

Σε θετικό έδαφος οι ασιατικές αγορές

Ανοδικά κινούνται οι ασιατικές μετοχές, με τις κινεζικές να οδηγούν τα κέρδη, μετά την άνοδο της Wall Street και στις μετασυνεδριακές συναλλαγές, εν μέσω ελπίδων ότι οι κεντρικές τράπεζες θα μπορούσαν ενδεχομένως να αναλάβουν δράση για την καταπολέμηση του οικονομικού αντίκτυπου της επιδημίας του κορωνοϊού.

Δυναμικό άλμα χθες στην αμερικανική αγορά, καθώς αυξάνονται τα στοιχήματα για γρήγορη ανάκαμψη μετά τη χειρότερη εβδομάδα από την κρίση του 2008. Κέρδη 5,1% κατέγραψε ο Dow Jones. 

Ο δείκτης Shanghai ενισχύεται 0,7%, ενώ ο Sensex 0,3%. Μικρά κέρδη στο Χονγκ Κονγκ (+0,1%), άνοδος 0,6% για τον KOSPI στη Νότια Κορέα, κέρδη 0,7% για τον ASX στην Αυστραλία, άνοδος 1,4% στην Ταϊβάν. Εξαίρεση από το θετικό κλίμα για το χρηματιστήριο στο Τόκιο, με απώλειες 1,2% έκλεισε ο Nikkei.

Τη μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα της Αυστραλία (RBA), φτάνοντας το βασικό της επιτόκιο στο 0,5%, που είναι νέο ιστορικό χαμηλό. Μετά από αυτή την απόφαση, το δολάριο Αυστραλίας έκανε άλμα, στο $0,6551.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό ενισχύεται 1,6%, στα 47,51 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ κερδίζει 1,2%, στα 52,55 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v