Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «πράσινο» οι ασιατικές αγορές

Καλύτερα του αναμενόμενου τα στοιχεία για το λιανικό εμπόριο στην Αυστραλία. Μικρή πτώση στις τιμές του πετρελαίου μετά το χθεσινό ράλι. Στις σινοαμερικανικές σχέσεις στραμμένη η προσοχή.

Θετικά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με ήπιες κινήσεις στις αγορές της Κίνας και την προσοχή στραμμένη στην εξέλιξη της νέας σινοαμερικανικής έντασης.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τον τζίρο στο λιανικό εμπόριο της Αυστραλίας, που αυξήθηκε κατά 8,5% τον Μάρτιο, υψηλότερα από αυτό που ανέμεναν οι αναλυτές.

Εν τω μεταξύ, μικρή πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, μετά το χθεσινό τους ράλι, εν μέσω αισιοδοξίας για τις μειώσεις παραγωγής και για ανάκαμψη της ζήτησης καθώς χαλαρώνουν σταδιακά τα lockdowns.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας  ενισχύονταν κατά 0,3%, οριακά υψηλότερα στις 2.862 μονάδες ο Shanghai Composite, αμετάβλητος στις 3.912 μονάδες ο CSI, ο ASX σημειώνει οριακές απώλειες στις 5.472 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng καταγράφει κέρδη 1,03% στις 24.113 μονάδες και 1,5% ο Kospi στις 1.923 μονάδες.

Το χρηματιστήριο του Τόκιο παραμένει κλειστό λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v