Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες κινήσεις στις ασιατικές αγορές με το βλέμμα στις κινεζικές εξαγωγές

Αναπάντεχη αύξηση σημείωσαν οι κινεζικές εξαγωγές τον Απρίλιο. Πτώση για τρίτο συνεχόμενο μήνα του ΡΜΙ υπηρεσιών. Με άνοδο 0,1% έκλεισε ο Nikkei, ελαφρώς αρνητικά (-0,1%) κινούνται οι κινεζικές μετοχές. Μικρή πτώση για το δολάριο έναντι του γουάν.

Ηπιες κινήσεις στις ασιατικές αγορές με το βλέμμα στις κινεζικές εξαγωγές

Μικρές μεταβολές σημειώνουν οι ασιατικές μετοχές την Πέμπτη, καθώς έρευνα ιδιωτικής εταιρείας έδειξε ότι ο τομέας υπηρεσιών της Κίνας έκανε βουτιά τον Απρίλιο, ενώ οι κινεζικές εξαγωγές κινήθηκαν ανοδικά, σε μία κίνηση-έκπληξη για τους αναλυτές.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,1%, στην Αυστραλία ο ASX με πτώση 0,3%, στην Ταϊβάν το χρηματιστήριο ολοκλήρωσε συναλλαγές με κέρδη 0,6%.

Ελαφρώς αρνητικά κινούνται οι εγχώριες κινεζικές μετοχές, με τον Shanghai να υποχωρεί 0,1% και τον Senzen επίσης. Κατά 0,5% χαμηλότερα κινείται το Χονγκ Κονγκ, ενώ οριακά θετικά βρίσκεται ο δείκτης KOSPI στη Νότια Κορέα.

Ο δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (ΡΜΙ) του τομέα υπηρεσιών της εταιρείας Caixin/Markit υποχώρησε για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Απρίλιο, στις 44,4 μονάδες. Αν και ήταν βελτιωμένος από τις 43 μονάδες του Μαρτίου, παραμένει ακόμη μακριά από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Την ίδια ώρα, οι κινεζικές εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 3,5% σε ετήσια βάση, τον Απρίλιο, ενώ οι εισαγωγές υποχώρησαν 14,2%. Οι αναλυτές ανέμεναν πτώση των εξαγωγών ύψους 15,7%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το το δολάριο υποχωρεί 0,1% έναντι του κινεζικού γουάν, στα 7,093 γουάν ανά δολάριο, ενώ έναντι του γεν ενισχύεται 0,1%, στα 106,29 γεν ανά δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v