Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια υποχώρηση στις ασιατικές αγορές

Επιφυλακτικές κινήσεις από τους επενδυτές, με την προσοχή στραμμένη στην εξέλιξη της πανδημίας και τις επιπτώσεις της. Πιθανή η ανακοίνωση νέων μέτρων στήριξης της οικονομίας από την Κίνα. Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009 οι ιαπωνικές εξαγωγές.

Ήπια υποχώρηση στις ασιατικές αγορές

Σε λίγο χαμηλότερο επίπεδο κινήθηκαν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η επιφυλακτική στάση ως προς τη μακροπρόθεσμη επίπτωση της πανδημίας του κορωνοϊού αντισταθμίζει τον ενθουσιασμό για την προσπάθεια των χωρών να ξανανοίξουν τις οικονομίες τους.

Νωρίτερα, η Ιαπωνία ανακοίνωσε τα στοιχεία για τις εξαγωγές Απριλίου, που διαμορφώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009.

Οι επενδυτές αναμένουν επίσης την αυριανή ετήσια κοινοβουλευτική συνεδρίαση της Κίνας, αύριο, κατά την οποία μπορεί να ανακοινωθούν περαιτέρω μέτρα στήριξης της οικονομίας.

Γενικότερα, πάντως, η διάθεση των επενδυτών για τοποθετήσεις σε τίτλους υψηλότερου κινδύνου είναι περιορισμένη, λόγω της κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, λόγω του κορωνοϊού.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωνε οριακή μεταβολή ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε με πτώση 0,21% στις 20.552 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,21% ο Shanghai Composite στις  2.877 μονάδες, κατά 0,25% ο CSI στις 3.925 μονάδες, κατά 0,23% ο Hang Seng στις 24.343 μονάδες και κατά 0,17% ο ASX στις 5.672 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 0,46% στις 1.998 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v