Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με το βλέμμα στη Fed οι ασιατικές αγορές

Τις ανακοινώσεις από την Fed για τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ αναμένουν οι επενδυτές. Αρνητικό το κλίμα στο Τόκιο, λόγω των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Μικτή εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις αγορές της Κίνας και της Ιαπωνίας να κινούνται σε εκ διαμέτρου αντίθετες κατευθύνσεις, και την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στις ΗΠΑ, όπου η Fed θα ανακοινώσει αργότερα σήμερα τις αποφάσεις της για τη νομισματική της πολιτική.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ εκτιμάται πως θα διατηρήσει την διευκολυντική της πολιτική, και ίσως ανοίξει τον δρόμο προς μια μεγαλύτερη ανοχή για τον πληθωρισμό, όπως σχολιάζει το Reuters.

Στο επίκεντρο βρίσκεται επίσης το νέο πακέτο δημοσιονομικών μέτρων των ΗΠΑ, ύψους 1 τρις. δολαρίων, που περιλαμβάνει τη μείωση του εβδομαδιαίου επιδόματος ανεργίας στα 200 δολάρια από 600 δολάρια, καθώς αρχίζει να διαφαίνεται πρόβλημα στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

Εν τω μεταξύ, στην Ιαπωνία, το κακό ξεκίνημα της περιόδου ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων συντηρεί το αρνητικό κλίμα, με τον Nikkei να επιβαρύνεται και από την άνοδο του γεν.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,2% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατέγραφε απώλειες 1,1% στις 22.409 μονάδες.

Κέρδη 1,54% για τον Shanghai Composite στις 3.277 μονάδες, 1,9% για τον CSI στις 4.653 μονάδες, κατά 0,3% ενισχύεται ο Hang Seng στις 24.843 μονάδες και κατά 0,24% ο Kospi στις 2.262 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX κινήθηκε 0,31% χαμηλότερα στις 6.128 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v