Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Η δραματική κλιμάκωση της έντασης ΗΠΑ-Κίνας, μετά την απόφαση της Ουάσινγκτον να κλείσει το κινεζικό προξενείο στο Χιούστον του Τέξας, μετριάζει την όποια αισιοδοξία δημιουργούν οι ελπίδες για νέα μέτρα τόνωσης της οικονομίας. Κλειστό λόγω αργίας το Τόκιο.

Ήπιες μεταβολές στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις ελπίδες των επενδυτών για ανακοίνωση νέων μέτρων για στήριξη των οικονομιών που έχουν πληγεί από την πανδημία, να μετριάζονται λόγω της δραματικής κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Χθες η Ουάσινγκτον διέταξε το κλείσιμο του γενικού προξενείου της Κίνας στο Χιούστον του Τέξας, κατηγορώντας το Πεκίνο για κατασκοπεία, με την Κίνα να κάνει λόγο για «πρωτοφανή κλιμάκωση» από την πλευρά της Ουάσινγκτον και να εξετάζει τις δικές της επόμενες κινήσεις. Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ άφησε επίσης ανοικτό το ενδεχόμενο να κλείσουν και άλλα προξενεία.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,18% χαμηλότερα κατά 0,62% ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.312 μονάδες, κατά 0,47% ο CSI στις 4.692 μονάδες και κατά 0,57% ο Kospi στις 2.215 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX ενισχύονταν κατά 0,34% στις 6.213 μονάδες και κατά 0,38% ο Hang Seng στις 25.153 μονάδες.

Το χρηματιστήριο της Ιαπωνίας παρέμεινε σήμερα κλειστό λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v