Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρώπης είναι στραμμένο το ενδιαφέρον, ενώ συντηρούνται οι ανησυχίες για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊόυ παγκοσμίως. Αμετάβλητα τα επιτόκια δανεισμού στην Κίνα.

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού να παραμένει στο επίκεντρο, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται οι αποφάσεις στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ για το πώς θα τονωθούν οι οικονομίες τους που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Ήπιες πιέσεις δέχεται  Ιαπωνία μετά και την ανακοίνωση των στοιχείων για τις εξαγωγές της, που έκαναν «βουτιά» 26,2% τον Ιούνιο σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, πτώση χειρότερη του αναμενόμενου.

Ωστόσο, οι κινεζικές αγορές έκαναν «άλμα» μεγαλύτερο του 2% καθώς η κεντρική τράπεζα της χώρας διατήρησε αμετάβλητο το επιτόκιο δανεισμού για τρίτο συνεχόμενο μήνα, ενώ το Σαββατοκύριακο οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές αύξησαν στο 45% το όριο στο οποίο οι ασφαλιστικές μπορούν να επενδύουν σε μετοχές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,2% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατέγραφε οριακά θετική μεταβολή στις 22.698 μονάδες.

Κέρδη 2,56% για τον Shanghai Composite στις 3.296 μονάδες, 2,42% για τον CSI στις 4.654 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,16% ο δείκτης Hang Seng στις 25.125 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi υποχωρούσε κατά περίπου 0,1% στις 2.199 μονάδες και κατά 0,4% ο ASX στις 6.120 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v