Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Ισχυρές πιέσεις στις ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Ανάπτυξη 2,7% του πραγματικού ΑΕΠ της Κίνας βλέπει για φέτος η Fitch.

Μικτά πρόσημα και πάλι στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις από το «μέτωπο» της πανδημίας, αλλά και τις σινοαμερικανικές σχέσεις.

Στις ΗΠΑ, χθες δημοσιοποιήθηκε το σχέδιο των Ρεπουμπλικάνων για άμβλυνση των επιπτώσεων της πανδημίας, το οποίο είναι ύψους 1 τρις. δολαρίων και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ελαφρύνσεις για τους άνεργους, νέες «επιταγές» 1.200 και 2.400 δολαρίων, ενισχυμένη ομοσπονδιακή ασφάλεια ανεργίας στο 70%τ του μισθού του εργαζόμενου –σε αντικατάσταση των 600 δολαρίων την εβδομάδα που έδιναν μέχρι την περασμένη εβδομάδα οι πολιτείες- και άλλα μέτρα.

Εν τω μεταξύ, η Fitch επιβεβαίωσε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Κίνας και προέβλεψε πως το πραγματικό ΑΕΠ της χώρας θα εμφανίσει ανάπτυξη 2,7% φέτος.

Στην Ιαπωνία, ισχυρές απώλειες που πλησίασαν το 12% κατέγραφαν οι μετοχές της Mitsubishi, υποχωρώντας σε ιστορικό χαμηλό, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε πως προβλέπει ότι θα καταγράψει και φέτος ζημιές, εν μέρει λόγω της πανδημίας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,8% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρούσε κατά 0,26% στις 22.657 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,47% ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.220 μονάδες, κατά 0,55% ο CSI στις 4.553 μονάδες, κατά 0,37% ο Hang Seng στις 24.693 μονάδες και κατά 1,81% ο Kospi στις 2.257 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX κατέγραφε απώλειες 0,37% στις 6.146 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v