Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά στις αγορές της Ασίας στη σκιά της κόντρας ΗΠΑ-Κίνας

Η διαταγή που έδωσε το Πεκίνο για κλείσιμο του αμερικανικού προξενείου στην Τσενγκντού, ως αντίποινα για το κλείσιμο του κινεζικού προξενείου στο Χιούστον, "έστειλε" τα κινεζικά blue chips έως και 3,7% χαμηλότερα. Κλειστό λόγω αργίας το Τόκιο.

Σημαντική πτώση καταγράφουν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, υποχωρώντας από το υψηλό εξαμήνου, καθώς κλιμακώνονται οι σινοαμερικανικές εντάσεις.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας έδωσε σήμερα εντολή στις ΗΠΑ να κλείσουν το γενικό προξενείο τους στην Τσενγκντού, ως αντίποινα για την εντολή που έλαβε το Πεκίνο πριν από λίγες ημέρες να κλείσει το δικό του γενικό προξενείο στο Χιούστον του Τέξας. Τα κινεζικά blue chips αντιδρούν στην κλιμάκωση της έντασης με απώλειες που προς στιγμήν ξεπέρασαν και το 3,7%.

Εν τω μεταξύ, το κλίμα επιβαρύνθηκε και από τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ, που έδειξαν ότι ο αριθμός των Αμερικάνων που υπέβαλλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε απρόσμενα την περασμένη εβδομάδα, για πρώτη φορά μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 1,7%, ο Shanghai Composite καταγράφει πτώση 3,86% στις 3.196 μονάδες, 4,4% ο CSI στις 4.5ο5 μονάδες, ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 2,2% στις 24.705 μονάδες, κατά 1,15% ο ASX στις 6.142 μονάδες, ενώ ο δείκτης Kospi κινείται 0,6% χαμηλότερα στις 2.202 μονάδες.

Το χρηματιστήριο του Τόκιο παρέμεινε και σήμερα κλειστό λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v