Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Οι επενδυτές εξακολουθούν να περιμένουν νέα μέτρα στήριξης από κεντρικές τράπεζες και κυβερνήσεις, ωστόσο οι σινοαμερικανκές εντάσεις και τα ζοφερά οικονομικά στοιχεία, επιβαρύνουν το κλίμα.

Η κλιμάκωση των σινοαμερικανικών εντάσεων και τα ισχνότερα του αναμενόμενου στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, δημιουργούν αρνητικό κλίμα στα ασιατικά χρηματιστήρια, χωρίς ωστόσο να αλλάζει η πεποίθηση των επενδυτών πως κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες θα λάβουν και νέα μέτρα για τόνωση της παγκόσμιας οικονομίας.

Στην Αυστραλία, η κυβέρνηση αύξησε την πρόβλεψή της για την ανεργία στη χώρα και δήλωσε πως τα νέα lockdowns θα κόψουν περίπου 2,5 ποσοστιαίες μονάδες από την ανάπτυξη του γ' τρίμηνου. Στις δε Φιλιππίνες, η οικονομία κατέγραψε μια απρόσμενα μεγάλη πτώση 16,5% το β' τρίμηνο.

Επιβαρυντικά λειτουργούν και τα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως η κυβέρνηση Τραμπ προσπαθεί να εκκαθαρίσει "αναξιόπιστες" κινεζικές εφαρμογές από τα αμερικανικά δίκτυα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας δεν σημείωσε αξιόλογη μεταβολή ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε 0,43% χαμηλότερα στις 22.418 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,56% ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.358 μονάδες, κατά 1,17% ο CSI στις 4.721 μονάδες και κατά 1,52% ο Hang Seng στις 24.721 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX ενισχύονταν κατά 0,72% στις 6.180 μονάδες και κατά 1,07% ο Kospi στις 2.336 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v